Потјерница

Ухапшен Радојица Вуковић, наводни шеф ”дуванске мафије”

Радојица Вуковић (47) из Црне Горе, један од осумњичених у акцији ”Wolf”, ухапшен је на основу потјернице коју је 2020. године за њим расписао МУП Републике Српске због организованог криминала и шверца цигарета.

Вуковић, који је у јавности помињан и као шеф ”дуванске мафије, ухапшен је јуче на Граничном прелазу Хум код Требиња, приликом уласка у БиХ. Након што је утврђено да је за њим расписана потрага предат је у надлежност Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске гдје је саслушан у својству осумњиченог.

”Полицијски службеници УОТК након завршене криминалистичке обраде данас су Тужилаштву БиХ предали Р.В. из Црне Горе. Против Р.В. и других особа том тужилаштву је 2020. године поднесен извјештај о почињеним кривичним дјелима организовани криминал у вези са недозвољеним прометом акцизних производа, кријумчарењем и недозвољеним складиштењем робе чијим извршењем је прибављена противправну имовинску корист у износу од око 600.000 КМ”, саопштио је МУП РС.

Додају да су наведене активности реализоване у склопу акције ”Wolf” коју су заједнички радили МУП Српске и Гранична полиције БиХ усмјерене на откривање и доказивање кривичних дјела из области кријумчарења високоакцизе робе - цигарета.

У акцији је учествовало 250 полицајаца, а ухапшено је 13 особа, али не и Вуковић који је тада избјегао хапшење и за њим је расписана потрага. У јавности се спекулисало да је Вуковић знао да се спрема акција и да је са друге локације преко видео надзора гледао истражиоце како му претресају кућу.

Сумњало се да су осумњичени имали помоћ појединих људи из Граничне полиције и МУП-а Српске. Због покушаја опструсања истраге с мјеста шефице истражног одјела и контакт тачке БиХ са Европолом смијењена је Споменка Маркуљ. Неколицина инспектора МУП-а Српске који су учествовали у акцији завршили су иза решетака или су добили отказе.

Из Тужилаштва БиХ тада је саопштено да се осумњиченима на терет ставља да су из Црне Горе кријумчарили и на илегалном тржишту у БиХ дистрибуисали дуванске прерађевине и велике количине цигарета које нису биле обиљежене акцизним маркицама. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.