Srbija

Uhapšen zbog fotografije sa oružjem i zastavom "Islamske države"

  • Извор: Агенције
  • 13.05.2023. 19:53

Policija u Srbiji uhapsila je muškarca čiji su inicijali N.J. (35), u čijem telefonu i laptopu je pronađena fotografija na kojoj stoji sa puškom, a iza njega je okačena zastava "Islamske države", koju je prethodno objavio na društvenoj mreži.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije večeras je saopšteno da su N.J. uhapsili pripadnici MUP-a, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Uprave za tehniku i Jedinice za obezbjeđenje u saradnji sa Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje panike i nereda.

Uhapšeni je osumnjičen da je na jednoj društvenoj mreži na svom profilu postavio fotografiju na kojoj stoji sa puškom, a iza njega je okačena zastava "Islamske države".

Pripadnici

Pripadnici "Balkanskog kartela" u pritvoru

U pretresu stana i prostorija koje osumnjičeni koristi, policija je na njegovom telefonu i laptopu pronašla ovu fotografiju za koju je utvrđeno da je nastala prije nekoliko godina, a koju je juče postavio na svoj profil, navodi se u saopštenju.

U pretresu nije pronađeno nikakvo oružje.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem Vibera

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм