Акција ”Window"

Ухапшена група провалника која је ”харала” Српском

Пет особа ухапшено је у оквиру полицијске акције ”Window" усмјерене на разбијању криминалне групе која је, како се сумња, организовано обијала куће и станове широм Републике Српске одакле су крали новац и вриједније предмете!

У МУП Републике Српске наводе да је акција у току, те да се врше претреси на више локација широм Српске. У акцији учествују Управа криминалистичке полиције МУП-а Српске и полицијске управе Градишка, Бањалука, Добој, Бијељина, Зворник и Источно Сарајево.

”Акција ”Window" се спроводи под надзором Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци и ухапшено је пет особа и то С.С., Б.С., Д.Ј., Д.М. и Б.М. У току су претреси на више локација широм Српске”, наводе у МУП-у Српске.

Додају да је ухапшена група осумњичена за 12 кривичних дјела тешке крађе. Међутим, сумња се да је број провала које су починили далеко већи, али да оштећени пријавили нису пријавили.

”МУП Републике Српске позива грађане који су у протекла три мјесеца имали провале у њихове стамбене или пословне објекте, а која дјела нису пријавили полицији, да то учине у надлежним полицијским станицама или путем бесплатног броја телефона 122”, наводе у МУП Српске.

Након завршених претреса и извршене криминалистичке обраде  осумњичени ће бити спроведена у Окружно јавно тужилаштво Бањалука.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.