ATV

Smederevo

Uhapšena mlada majka: Bebi dala antipsihotik

  • Izvor: Blic
  • 14.05.2023. 16:39

Na osnovu prijedloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, a zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga i krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica, prema osumnjičenoj A.N. (21) određen je pritvor u trajanju od 30 dana, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svjedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo.

Osnovano se sumnja da je osumnjičena u noći između 26. i 27. aprila 2023. godine u Kovinu svom šestomjesečnom djetetu dala antipsihotik – lijek "ONZAPIN“, nakon čega je djevojčica hospitalizovana na Institut za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta Srbije "Dr Vukan Čupić".

Do ovakvog saznanja tužilaštvo je došlo na osnovu obavještenja navedene zdravstvene ustanove, nakon čega je u saradnji za nadležnom policijskom upravom organizovano hapšenje osumnjičene prilikom otpusta iz ustanove gdje je, zajedno sa djetetom bila na hospitalizaciji u periodu od 27. aprila do 12. maja, piše "Blic".

Osumnjičenoj je odmah, po nalogu dežurnog javnog tužioca određeno zadržavanje, a zbog činjenice da je nakon izvršene procjene rizika utvrđeno postojanje neposredne opasnosti od nasilja u porodici istovremeno su joj izrečene i hitne mjere privremenog udaljenja iz stana i privremene zabrane da kontaktira žrtvu nasilja i prilazi joj.

Pratite nas i putem Vibera