Прогањање

Ухапшени Бањалучанин се двије и по године крио у стану!?

Славиша Тумара (40) из Бањалуке, који је јутрос ухапшен заједно са члановима своје породице, Основном суду у Бањалуци био је недоступан од 23. јуна 2021. године, потврђено је за АТВ.

Tог дана суд је издао наредбу Судској полицији Републике Српске да га принудно доведе у судницу, како би му почело суђење по оптужници за прогањање дјевојке. Међутим, Тумара тада није пронађен, као ни десетак пута након тога.

Занимљиво је да суд није могао ни да донесе одлуку да му одреди притвор.

АТВ на мјесту хапшења петочлане породице: Погледајте прве фотографије

АТВ на мјесту хапшења петочлане породице: Погледајте прве фотографије

"Одлука о одређивању притвора, због неодазивања на позив за главни претрес није донесена, јер нису испуњени услови прописани одредбом члана 261 ЗКП РС. Односно, оптужени никада није примио позив (неуредна достава), принудно довођење није успјело (иако је Судска полиције у више од 10 наврата покушала спровести наредбу за довођење, без успјеха). Оптужени се сматра недоступним од 23. јуна 2021. године када није могла бити реализована прва наредба за довођење", наводе у Основном суду у Бањалуци.

Иначе оптужница против Тумаре је потврђена 23. априла 2019. године, али од тада није одржано ниједно рочиште. Сумња се да он дуже од двије године није ни излазио из стана у којем је живио са породицом, а која га је штитила и скривала од истражних органа.

Жандармерија ухапсила петочлану породицу

Жандармерија ухапсила петочлану породицу

Као што је АТВ писао Тумара је оптужен да је од маја до децембра 2018. године, након прекида љубавне везе, готово свакодневно прогањао своју бившу дјевојку, те настојао да с њом успостави нежељени контакт.

"У више наврата је долазио на врата оштећене, гдје станује са мајком и братом, говорећим им да је она спонзоруша и да је с њим раскинула због тога што нема новца, као и друге погрдне ријечи. То је све преносио и њеним пријатељима, ширим члановима породице и радним колегама. Оштећену је свакодневно пратио и кретао се у њеној близини, сачекивао је на улици када се враћа с посла", наводи се у оптужници.

Додаје се да је једном приликом оштећену пресрео у улици Милана Тепића и рекао јој да припреми 400 КМ, јер ће је у супротном пријавити полицији.

"Оштећена је уплашена ушла у апотеку, како би побјегла од њега, а осумњичени је кренуо за њом, те ушао у апотеку, одакле га је истјерао радник", наводи се у оптужници.

Додаје се да је пратио и када је ишла у кафић са пријатељицом.

"Због таквог понашања осумњичени је код оштећене изазвао осјећај страха, узнемирености и угрожености, као и промјену животних навика, због чега је била принуђена да тражи помоћ брата, који је долазио по њу на посао и доводио је кући", наводи се у оптужници.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм