Цирих

Ухапшени држављани БиХ: Швајцарци открили велику лабораторију за производњу дроге

  • Извор: Независне
  • 21.03.2024. 22:58

Припадници кантоналне полиције Цириха открили су данас савремену лабораторију за дрогу и том приликом ухапсила четири особе, од којих су двојица држављани БиХ.

Наиме, ријеч је о необичној лабораторији специјализованој за синтетичке канабиноиде гд‌је се прскањем одређеним хемикалијама легална, индустријска конопља претварала у илегалну, која садржи THC.

Кантонална полиција је саопштила да су истовремено заплијенили хемикалије довољне за прскање на стотине хиљада џоинта. У производњи синтетичких канабиноида понекад се користе токсичне хемикалије које нису доступне на легалном тржишту.

Ухапсили су четворицу мушкараца старости од 29 до 32 године, а поред држављана БиХ, приведени су и један Нијемац и један Швајцарац.

Поред хемикалије, полицајци су заплијенили преко 37 килограма марихуане и неколико хиљада франака у готовини.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм