Након акције МУП-а

Ухапшени полицајци спроведени у Републичко јавно тужилаштво

  • Извор: АТВ
  • 12.03.2024. 09:58

Тројица полицајаца Полицијске станице Дервента, који су ухапшени у акцији МУП-а Републике Српске, спроведени су у Републичко јавно тужилаштво.

Они ће током дана бити испитани у својству осумњичених за примање мита и злоупотребе службеног положаја или овлашћења, након чега ће тужилац донијети одлуку о евентуалном приједлогу за притвор.

Као што је АТВ писао ради се о униформисаним полицајцима ПС Дервента који су често заједно радили у патроли, а у посљедње вријеме су били под присмотром колега због сумње у корупцију.

Ухапшена три полицајца, огласио се МУП Српске

Ухапшена три полицајца, огласио се МУП Српске

”Сумња се да су дужи период заустављали превознике и препродавце дрва, којима су наплаћивали значајне износе како би их пуштали да некажњено пролазе поред њих. Евидентирано је и више случајева у којима су од возача узимали мито како би им ”опростили” прекршај или писали блаже казне”, каже извор близак истрази.

Како је саопштио МУП РС ухапшеним полицајцима на терет се ставља да су починили кривична дјела примање мита и злоупотреба службеног положаја или овлашћења.

”Активности се спроводе на основу наредбе Окружног суда Бањалука, под надзором Републичког јавног тужилаштва - Посебног одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала, а у току су претреси на више локација на подручју Дервенте и Брода”, саопштио је МУП Српске.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: