PU Gradiška

Uhapšeni u akciji "Fugitive" biće predati Tužilaštvu

  • Извор: АТВ
  • 20.12.2022. 16:15

Šest lica uhapšenih u operativnoj akciji "Fugitive" će nakon kriminalističke obrade biti predata Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

ATV nezvanično saznaje da su slobode lišeni Saša (47) i Srđan Rađević (22), otac i sin iz Gradiške i njihovi sugrađani Dragan Popovac (52) i Stefan Trninić (29), Banjalučanin Bojan Čučak (32) i Vlatko Blažević (47) iz Travnika.

Nakon kriminalističke obrade ona će biti predata nadležnom tužilaštvu uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet droge i omogućavanje uživanja droge.

Tokom sprovođenja akcije izvršen je pretres na 11 lokacija na području Gradiške, Banjaluke i Travnika i tom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina droge, novac, mobilni telefoni i ostali predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Akciju, usmjerenu na otkrivanje i sprečavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droge, sproveli su pripadnici Policijske uprave Gradiška, u saradnji sa policijskim službenicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Policijske uprave Banjaluka, Žandarmerije i MUP-a Srednjebosanskog kantona, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Sky predmet

Inače, akcija "Fugitive" je prvi "Sky" predmet koji sprovode neka Policijska uprava i Okružno javno tužilaštvo, jer su ovakve akcije ranije bile u nadležnosti MUP-a.

U akciji takođe učestvuju i službeni psi, a fotografije pogledajte u našoj galeriji.

Тагови: