Трговина дрогом

Ухапшени у акцији ”Галерија” спроведени у тужилаштво

Седам од десет ухапшених у акцији "Галерија", осумњичених за трговину наркотицима, предато је Окружном јавном тужилаштву Бањалука на даље поступање.

На испитивање су спроведени Саша Липовац (53), Страхиња Дринић (39), Мирко Радак (43), Данијел Тодоровић (36), Огњен Шобота (31), Никола Јанковић (40), те професор физичког васпитања Александар Грандић (43), сви из Градишке. Тројица ухапшених су након криминалистичке обраде пуштени да се бране са слободе, док ће остали бити испитани и тужилаштво ће у року од 24 сата одлучити да ли ће и за кога тражити мјеру притвора.

У ОЈТ Бањалука наводе да се осумњиченима на терет ставља да су починили кривична дјела неовлаштена производња и промет дроге, те омогућавање уживања дроге.

”У временском периоду од друге половине 2022. године до 11. октобра 2023. године, осумњичени су вршили набавку, држали ради продаје, посредовали у продаји и продавали опојне дроге кокаин, екстази и марихуана корисницима на подручју Града Градишка”, саопштило је ОЈТ Бањалука.

Након испитивања осумњичених лица у наставку поступка истраге, тужилац ће одлучити о стављању приједлога за одређивање мјере притвора, о чему ће јавност бити обавјештена.

Акција ”Галерија” спроведена је јуче на подручју Градишке, гдје су извршени претреси на више локација. Акција је мјесецима припремана и током њене реализације одузета је одређена количина наркотика, нелегално оружје, новац и други предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку.

”У претресима су пронађене и одузете материје које асоцирају на опојну дрогу и то 27,78 грама кокаина, 400,5 грама спида, таблете екстазија, сканк, ватрено оружје, професионални провалнички алат, одређена количина новца”, саопштено је из ПУ Градишка.

Осумњиченима се на терет ставља да су починили кривична дјела неовлаштена производња и промет дроге, те омогућавање уживања дроге.

Пратите нас и путем Вибера