OJT Banjaluka

Uhapšeni u akciji "Kodeks" - Predložen pritvor za osam lica zbog trgovine drogom

  • Izvor: ATV
  • 08.12.2021.10:49

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je pritvor za osam lica zbog sumnje da su nabavljala i preprodavala marihuanu i kokain, od kojih jedno nije dostupno organima gonjenja, pa je upućen prijedlog da se za njim raspiše potjernica.

Pritvor je predložen za Milorada Vukovića /42/, Filipa Bojića /28/, Petra Marjanovića /26/, Vladimira Zečića /22/, Sašu Mirkovića /26/, Aljošu Marića /26/ i Gorana Đuricu /42/, saopšteno je iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

Prijedlog za pritvor, zajedno sa prijedlogom Sudu za raspisivanjem potjernice stavljen je i za osumnjičeno lice B.L. rođen 1999. godine iz Banja Luke, koje nije dostupno organima gonjenja.

U vremenskom perioduod 2020. godine do dana 06.12.2021 .godine, osumnjičena lica su vršila nabavku i preprodaju supstanci koje su proglašene za opojne droge (marihuana i kokain) korisnicima na području Grada Banja Luka.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog bjekstva osumnjičenog lica, zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.  


Tagovi: