Odluka o daljim mjerama

Uhapšeni u akciji "Skver" predati tužilaštvu

 • Izvor: Srna
 • 26.05.2023. 15:36

Osumnjičeni Amir Ibrišimović, Ismet Hamzić, DŽemaludin Mutapčić i Emir Kunić, uhapšeni u okviru akcije "Skver", predati su u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Sarajevo nakon kriminalističke obrade u Agenciji za istrage i zaštitu /Sipa/.

Kantonalno tužilaštvo tereti ih da su od 2009. godine, u okviru organizovane grupe, preduzimali nezakonite radnje zloupotrebljavajući položaj i falsifikovanjem dokumentacije prometovali većim brojem nekretnina na području Kantona Sarajevo, kojim se nije moglo prometovati, čime su stekli protivpravnu imovinsku korist od najmanje četiri miliona KM.

SIPA sprovodi akciju Skver: Pretresi na više lokacija

SIPA sprovodi akciju Skver: Pretresi na više lokacija

Navedene radnje članovi pomenute grupe realizovali su uz pomoć nekoliko advokata i notara, upisivanjem vlasništva nad zemljištem i nekretninama drugim osobama koje nisu stvarni vlasnici, a koje su kasnije preprodavane trećim licima, saopšteno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Osumnjičeni će u Tužilaštvu biti zadržani 24 časa, i u tom roku postupajući tužioci će odlučiti o daljim mjerama. 

Tagovi:
 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Naša Srpska

  Najnovije informacije, planovi, sve aktuelne, ali i neobične priče i ljudske sudbine. Slikom i rječju, s kraja na kraj Srpske, svaki ponedjeljak u 18:20 donosimo neke nove teme.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:35 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:37 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.