Акција Спартакус

Укинут притвор адвокату Драгану Ступару

Суд БиХ укинуо је притвор бањалучком адвокату Драгану Ступару који је ухапшен у оквиру акције ”Спартакус”, потврђено је АТВ-у.

Ступар је пуштен да се брани са слободе, а умјесто притвора одређене су му мјере забране напуштања боравишта, забеана путовања и забрана састанка са одређеним особама.

Притвор је укинут након што је Суд БиХ дјелимично одбио приједлог Тужилаштва БиХ да се Ступару продужи притвор. Одбијен је и приједлог за продужење притвора Страхињи Пандуревићу из Источног Сарајева. С друге стране прихваћен је приједлог за продужење притвора Бојану Ђокића из Зворника, који ће иза решетака остати још два мјесеца, односно до 5. маја или нове одлуке суда.

Акција ”Спартакус”: Ухапшена група сарађивала са Зворничанином који се налази у затвору у Белгији

Акција ”Спартакус”: Ухапшена група сарађивала са Зворничанином који се налази у затвору у Белгији

”Одбијен је приједлог Тужилаштва БиХ у односу на Пандуревића и Ступара, те им је укинут притвор који им је био одређен ранијим рјешењем суда. Према њима су одређене мјере забране. Мјере ће трајати док за тим постоји потреба, а најдуже до правоснажности пресуде или другачије одлуке суда, а контрола ће се вршити свака два мјесеца”, речено је Суду БиХ.

Ђокић, Пандуревић и Ступар ухапшени су почетком фебруара у акцији ”Спартакус” коју су спровели Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске и Тужилаштво БиХ. Предметом је обухваћено укупно 10 особа осумњичених за организовани криминал, трговину наркотицима, прање новца и друга кривична дјела.

Адвокат Ступар предат Тужилаштву БиХ, осумњичено 10 особа!

Адвокат Ступар предат Тужилаштву БиХ, осумњичено 10 особа!

Као организатор криминалне групе означен је Бојан Раонић из Зворника, који се налази у Белгији на издржавању казне затвора. Истрагом су обухваћени још и Златан Ћук из Бијељини и Томислав Петровић из Пала, који се налазе у бјекству, те друге особе.

Пратите нас и путем Вибера