Врховни суд

Укинута пресуда пореским инспекторима Републике Српске

Врховни суд Републике Српске укинуо је пресуду некадашњим инспекторима Пореске управе Републике Српске Немањи Баровићу и Михајлу Ристићу којом су осуђени на пет и по година затвора због примања мита.

Пресуда је укинута након што је судско вијеће Врховног суда Републике Српске уважило жалбе бранилаца оптужених и предмет вратило Окружном суду у Бањалуци на поновно суђење. Истовремено, суд је одбио жалбу Републичког јавног тужилаштва Републике Српске, па је ослобађајући дио пресуде потврђен.

Укинутом пресудом Баровић је осуђен на три и по године затвора, те казну од 6.000 КМ. Ристић је осуђен на двије године затвора и 3.000 КМ новчане казне. Баровић је оглашен кривим за двије од четири тачке оптужнице, а Ристић за један случај узимања мита.

Према оптужници Баровић је као службено лице од Момира Лајшића примио мито у износу од 5.000 КМ да би му средио да не добије кривичну пријаву, те да плати 30.000 умјесто 120.000 КМ за пореске обавезе.

Терети се и да је заједно са Ристићем узео мито од власника продавнице "Нина" Маринка Билбије за мању казну и "сређивање" уочених неправилности. Наводи се да су они тада за те услуге добили по 100 КМ. Билбија је раније, на основу признања кривице, за давање мита осуђен на новчану казну од 500 КМ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.