Пријављено полицији

Украден новац за лијечење дјечака из Лакташа

  • Извор: Глас Српске
  • 30.10.2023. 17:49

Полиција трага за лоповима који су из куће породице Лакић из Кобатоваца код Лакташа украли 5.000 КМ намијењених за лијечење петогодишњег дјечака Душана Лакића, сазнаје "Глас Српске".

У Полицијској управи Бањалука потврдили су да је 24. октобра пријављено да је украдено 5.000 КМ из куће у Кобатовцима.

"Према пријави новац је украден у периоду између 22. и 23. октобра ове године. Обављен је увиђај, а предузимају се све мјере и радње у циљу расвјетљавања ове крађе  и проналаску извршилаца", рекли су у Полицијској управи Бањалука не наводећи више детаља.

Крађу новца потврдио је и Душанов отац Слободан Лакић који је рекао да је његов син на лијечењу у Београду.

Изазвао хаос у саобраћају па спроведен на психијатрију

Изазвао хаос у саобраћају па спроведен на психијатрију

"Супруга и дијете су били ту пар дан јер нам је 19. октобра  била слава. У недјељу 22. октобра сам их вратио за Београд. Сутрадан сам се вратио и схватио да ми је неко ушао у кућу и узео паре које су биле намијењене за лијечење дјетета. То је све што вам могу рећи", рекао је "Гласу Српске" Слободан Лакић.

Објаву о  крађи, изреволтиран овим нељудским поступком лопова, на друштвеној мрежи Фејсбук објавио је и Славиша Марјановић из Лакташа.

"Размишљао сам како да започнем пост, али све што напишем изгледа горе у односу на претходно. Хоћу да изазовем онај осјећај српског ината и пркоса и да заједно поручимо, не можете ви украсти и бити несој људски колико ми можемо бити људи. Више нас је отпаду људски и шљаму, више нас је... више је нас који се трудимо да будемо бољи од вас. Душану Лакићу, петогодишњем дјечаку из Маглајана, непознати „јунак" из породичне куће је украо 5.000 КМ које су његови родитељи одвајали од уста да би га одвели на лијечење у Београд. Овако нељудско дјело може урадити само онај највећи шљам и биједа. Колеге из полиције молим да што прије пронађу то смеће и да га ставе на стуб срама, а вас молим да учествујете у овој хуманитарној акцији и помогнете колико можете да скупимо 5.000 марака да докажемо да наша дјеца нису сама и да постоји неко ко ће их штитити, а тај неко то смо ми комшије, кумови, људи", пише у објави који је на свој Фејсбук профил поставио Славиша Марјановић.

Тешка незгода код Бањалуке: Ауто завршило на крову

Тешка незгода код Бањалуке: Ауто завршило на крову

Ово није једини случај да лопови не презају ни од чега нити да се либе да украду оно што некоме може да спаси живот. Полиција из Градишке је у августу 2021. године расвијетлила крађу кутије за скупљање хуманитарне помоћи. Због те крађе ухапшен је Б. М. из Градишке који је кутију украо са шанка из унутрашњег дијела базена у Градишци.

Помоћ

Како је објављено на Фејбук профилу Славише Марјановића помоћ за лијечење малишана Душана Лакића може се уплатити на жиро-рачун број 562 099 8173 458 047 у НЛБ  банци. Рачун се води на име дјечакове мајке Драгане Лакић.

Градоначелник Лакташа Мирослав Бојић коментаришући објаву Марјановића најавио је да ће пружити помоћ породици и да "иде уплата".

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?