U naselju Starčevica

Upucan Dejan Kostić Dela

  • Извор: АТВ
  • 06.06.2022. 18:31

Dejan Kostić zvani Dela ranjen je sinoć u banjalučkom naselju Starčevica. Upucan je u lijevu natkoljenicu i odmah je prevezen na Klinički centar Republike Srpske. Kostiću je predloženo bolničko liječenje, međutim, on je UKC, kako nam je potvrđeno, ipak napustio na lični zahtjev.

Mjesto zločina na Starčevici okruženo je žutom trakom. Stanari iz obližnjih zgrada kažu da su sinoć čuli prvo jedan jači pucanj, nakon čega je uslijedilo još nekoliko.

Iz PU Banjaluka kažu da preduzimaju sve neophodne mjere i radnje. Cilj je kažu rasvijetliti ovo krivično djelo i pronaći napadača. 

"Policijskoj upravi Banjaluka, 06.06.2022. godine oko 00.10 časova, od strane Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske prijavljeno je, da se neposredno prije prijave, jedno lice javilo radi ukazivanja medicinske pomoći, odnosno zbrinjavanja tjelesnih povreda koje je zadobilo pucanjem iz vatrenog oružja od strane drugog lica, u naselju Starčevica", navodi se u saopštenju PU Banjaluka.

"Oko 12 časova, odnosno u ponoć, čula sam tri pucnja u razmaku od sekundu, dvije, i sestra pošto smo sjedile ispred kuće na teresi je rekla kao to neka djeca bacaju petarde. Mislim, ja kao bivši pripadnik MUP-a znam da to nisu bile petarde i jutros sam saznala u vijestima o tom događaju", priča Suzana Jeremić.

Jutros nimalo prijatan prizor ni za prolaznike. Iznenađeni su ali i u strahu, što se, kako kažu ovakvi nemili događaji dešavaju u njihovom gradu. 

"Nije mi drago, Banjaluka je izuzetno siguran grad i nije mi drago da se tako nešto događa. Nije mi svejedno ako je stvarno bila neka pucnjava. Krenuo sam tu trčati, vidim ne može pa nadam se da je sve u redu. Svako jutro smo u šetnji, iznenadili smo se sad kada smo vidjeli traku i policiju i sve", kažu Banjalučani.

Dejan Kostić Dela od ranije je poznat policiji. Kostić je javnosti poznat po snimku na kojem fizički zlostavlja konobara u jednom ugostiteljskom objektu što je i snimao. Prethodno je po presudi Osnovnog suda u Banjaluci osuđen na šest mjeseci zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda.



Тагови: