Настављено суђење

Успио да преживи: Звицер наредио да се сестри жртве подметне цијанид да отрује рођеног брата

  • Извор: Курир
  • 11.04.2024. 18:47

Суђење вођи кавачког клана Радоју Звицеру, који је у бјекству и за њим се трага, и још 44 оптужених који се сумњиче да су били дио такозваног врачарског клана који се сумњиче за убиства Александра Халабрина, Драгана Ристића Чађе и Александра Шарца, као и покушаје убиства сада покојног Лазара Вукићевића, за чију се ликвидацију суди криминалној групи Вељка Беливука, затим Самира Дивљановића, Милоша Ниловића Руње, Андрије Зарића и Арсенија Стефановића, као и планирање ликвидације припадника криминалне групе Страхиње Савића у притвору у Бјелом Пољу, наставља се данас пред Специјалним судом у Београду.

Иначе, и Савић је обухваћен оптужницом због сумње да је учествовао у убиству Шарца, али је према наводима оптужнице, послије хапшења у Црној Гори проговорио о убиствима и истражитељима отворио свој Скај телефон, због чега су они који су га ангажовали за ликвидације одлучили да га отрују.

У печење које му је сестра однијела у притвор, како се наводи у оптужници, ставили су му цијанид, али је он месо појео и преживио, јер су отров ставили у прасетину док је још била врућа, па се "цијанид апсорбовао".

Ово је Трампов план за окончање сукоба у Украјини?

Ово је Трампов план за окончање сукоба у Украјини?

Оптужницом је обухваћена и једна жена, Александра Човић, иначе рођена сестра оптуженог Лазара Илића, који се сумњичи да је директни извршилац убиства Шарца у Тржном центру Ушће и суди му се у одсуству, пошто је у притвору у Црној Гори. Она би данас пред судом требало да изнесе своју одбрану. На почетку суђења, она је кратко изјавила да је схватила оптужницу али да није крива. Тужилаштво је иначе терети да је учествовала у припреми убиства Савића у притвору у Црној Гори.

- На претходном суђењу, одбрану је изнијело петнаестак оптужених, међу којима је и Никола Качаревић, супруг старлете Тамаре Ђурић. Сви саслушани до сада, осим Марка Дракуле, који је признао да је 7. октобра 2019. подметнуо експлозивну направу испод "поршеа" Лазара Вукићевића, негирали су наводе оптужнице. Дракула, који је син познатог панкера Небојше Дракуле, фронтмена групе "Директори", изјавио је да му је намјера била само да оштети аутомобил али да никога не повриједи - подсјећа саговорник Курира.

Светлана клечи поред сандука у којем је њен син Далибор Драгијевић, пали му свијећу

Светлана клечи поред сандука у којем је њен син Далибор Драгијевић, пали му свијећу

Пошто сви оптужени изнесу своје одбране, исказе би требало да дају и оштећени чланови породица убијених, али и Дивљановић, Ниловић, Зарић и Арсеније Стефановић, чија су убиства према наводима тужилаштва припадници групе планирали.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином