Korčula

Utopile se dvije žene u Hrvatskoj

  • Извор: Агенције
  • 10.08.2023. 14:27

Slovenački ronilački savez objavio je da je kod Sušca nastradala njihov član Irena Čok, predsjednik ljubljanskog udruženja za istraživanje mora i članica Nadzornog odbora Slovenačkog ronilačkog saveza.

Kod Blata na Korčuli juče je tokom ronjenja uz instruktora smrtno nastradala tridesettrogodišnja državljanka Slovačke, dok je istog dana samo par sati kasnije tokom ronjenja nastradala četrdesetšestogodišnja državljanka Slovenije, javlja Morski.hr. 

"U poslijepodnevnim satima, tačnije oko 14.30 u opštini Blato 100 metara od obale, prilikom ronjenja na dah uz grupu ronilaca i instruktora ronjenja, primijećeno je da tridesetdevetogodišnja državljanka Slovačke pluta na površini. Pokušana je reanimacija na licu mjesta, no doktor je konstatovao smrt u 17.30. Obaviješteno je Županijsko državno tužilaštvo u Dubrovniku, a tijelo prevezeno na patologiju radi obdukcije kojom će se utvrditi uzrok smrti", potvrdila je za Morski.hr Andrijana Biskup iz Dubrovačko-neretvanske policijske uprave.

"Istog dana, oko 18.30 sati dvoje državljana Slovenije, muška osoba u dobi od 64  i ženska osoba u dobi od 46 godina s ronilačkom opremom su ronili na predjelu otoka Sušac, opština Lastovo. Prilikom izrona s dubine od oko 50 metara, prvo je izronila ženska osoba, a nakon nje i muški ronioc koji ju je zatekao kako pluta bez svijesti", kazala je.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: