Šabac

Užasna sudbina djevojaka: Imale i po više stotina mušterija, kafanu posjećivale i poznate ličnosti

 • 02.12.2020.07:22

Užasna sudbina djevojaka iz kafane "Luna PP zvijezda" u Majuru kod Šapca već danima je glavna tema u toj varošici, nakon hapšenja vlasnika restorana Velimira G. (57) i njegove supruge Estere G. (49).

Kako je Blic saznao od izvora upućenog u istragu, vlasnici se sumnjiče da su primoravali djevojke na seksualne usluge. Da su bile prave seksualne robinje potvrđuje i užasan podatak iz istrage da su imale i više stotina klijenata mjesečno.

– Prostitucija i ilegalni poslovi u toj kafani dešavaju se već duže vrijeme. Navodno je među klijentima bilo poznatog svijeta, privrednika koje svi znaju i koji su tu dovodili poslovne partnere. Cijena usluge bila od 70 i 100 evra, pa naviše – rečeno je Blicu.

U noći između petka i subote u “Lunu” (bivšu Zlatnu gredu) upali su pripadnici jedinice Uprave kriminalističke policije iz Beograda i “na djelu” zatekli četiri djevojke starosti 18 do 25 godine sa trojicom klijenata. Akcijom je rukovodilo Više javno tužilaštvo u Šapcu, koje je u saradnji sa ovdašnjom Policijskom upravom, više od dva mjeseca istraživalo slučaj.

Uhapšeni su vlasnik objekta Velimir G. (57), njegova supruga Estera G. (49), inače državljanka Rumunije i njihov pomagač N. O. (41) iz Vladimiraca. Svima se na teret stavlja krivično djelo trgovina ljudima, za koje je zaprećena kazna od pet do 12 godina zatvora.

Kako se saznaje iz tužilaštva, svo troje su se na saslušanju pred Višim javnim tužilaštvom branili ćutanjem, nakon čega im je određen pritvor.

Oni se sumnjiče za trgovinu ljudima, odnosno da su zloupotrijebili lošu materijalnu situaciju svojih žrtava i primorali ih da čine seksualne usluge.

Tužilaštvo je u saradnji sa ovdašnjom policijom realizovalo hapšenje osumnjičenih, ali značajnu pomoć je pružila i UKP.

Zasad nije poznat identitet osoba zatečenih sa djevojkama, ni šta su ispričali u policiji. Po svoj prilici, oni bi mogli da posluže kao takozvani dobri svjedoci, koje istražitelji poštede krivičnog gonjenja u zamjenu za dragocene informacije.

– U “Luni” se čekalo na red, a od kada su uvedene zabrane rada zbog korone, dolazili su samo oni koji bi se najavili vlasnicima. Dvije trećine klijenata se stalno vraćalo, a bilo je i onih koji bi se zaljubili, jer su “prodavačice ljubavi” zaista prave ljepotice – priča sagovornik iz istrage, koji insistira na anonimnosti.

– Da su djevojke bile robinje uopšte nije pitanje, ako se zna da su imale od pet do sedam posjeta u toku dana. Stotine ljudi prolazilo je mjesečno kroz postelju samo jedne djevojke. Užasno je kada imate kćerku tih godina pa vidite šta su ove mlade žene pretrpjele – rekao je sagovornik Novosti.

A upravo vlasnici objekta Velimir i Estera imaju dvije tek malo mlađe kćeri, koje su negdje na studijama.

– Estera ili madam Stela, brinula se o zdravlju djevojaka regrutovanih za prostituciju. One su veoma pažene i tretirane kao skupe mašine, što su i bile, jer je zarada zaista enormna. Kada sagledate slučaj sa ove sumorne strane, tek tada postaje jasno o kakvoj je teškoj eksploataciji riječ – kaže sagovornik iz istrage.

Mještani “ništa ne znaju”

Meštani Majura nevoljni su da pričaju bilo šta o dešavanjima u kafani. Kažu da se vidjelo da vlasnici imaju mnogo novca, ali da se “njih ne tiče” odakle to bogatstvo.

– Vidjelo se da dobro zarađuju. Kada su pravili proslave nije se vodilo računa koliko će da potroše. Djelovalo je da imaju mnogo i da se rasipaju novcem – rekao je za “Blic” jedan od komšija koji nije želio da bude imenovan.

 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Priča se

  Emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

 • 21:30 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:15 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 23:00 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 23:10 Serija: Red Rock (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.