МУП Српске

Вања Вуковић ухапшен због пријетњи свједоку у предмету убиства Раденка Башића

Вања Вуковић из Приједора ухапшен је због сумње да је пријетио свједоку тужилаштва у предмету убиства начелника Сектора криминалистичке полиције ПУ Приједор Раденка Башића, сазнаје АТВ.

У МУП-у Републике Српске наводе да је осумњичени ухапшен због сумње да је починио кривично дјело ометање рада правосуђа.

”Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске, под надзрором Тужилаштва БиХ, ухапсили су В.В. из Приједора због постојања основа сумње да је починио кривично дјело ометање рада правосуђа. Ради се о дјелу које се односи на наставак активности у оквиру поступка који се води пред Судом БиХ у предмету тешког убиства Раденка Башића”, наводе у МУП Српске.

Додају да ће осумњичени након криминалистичке обраде бити предат у надлежност Тужилаштва БиХ на даље поступање.

Вања Вуковић важи за блиског сарадника Далибора Раилића званог Дуги, који је оптужен као налогодавац Башићевог убиства. Према незваничним сазнањима пријетње је упућивао свједоку који је дао исказ против Раилића, тражећи да измијени исказ и да свједочи да је изјаву дао под присилом полиције.

Иначе, Вуковић је познат као вишеструки преступник, а оперативно важи за члана Раилићиеве криминалне групе. Заједно су били оптужени да су у јуну 2018. ножевима израњавали Михајла Ступара званог Шмит јер их је наводно ”друкао” полицији, али су у судском поступку ослобођени кривице. Ступар је у марту 2021. године брутално убијен у приједорском насељу Рашковац. За злочин је оптужен Марко Момић, који такође важи за члана Раилићеве криминалне групе.

Вуковић је у децембру 2018. године правоснажно осуђен на пет година затвора због шверца око килограма хероина. Дрога је пронађена у филтеру за ваздух у аутомобилу ”пасат”. Претходно је одлежао двије и по године затвора јер је 2006. године минирао аутомобил тадашњег начелника Сектора за сузбијање наркотика ЦЈБ Бањалука Горана Микановића из Приједора.


Пратите нас и путем Вибера