Pretreseno šest objekata

Velika akcija u Kladuši: Šest uhapšenih, zaplijenjeno oružje, droga i bong

  • Izvor: Agencije
  • 23.03.2023. 17:55

U Velikoj Kladuši je juče, 22. marta, izvršena velika operativna akcija policijskih službenika u kojoj je uhapšeno šest osoba.

Izvršeni su pretresi u šest stambenih objekata, a u akciji su uhapšeni E. D., G. A., H. E. G.A. i Š. D. svi iz Velike Kladuše.

"Kod navedenih lica je pronađena neodređena količina praha bijele boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu 'kokain', neodređena količina praha smeđe boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu 'heroin', neodređenu količinu bijele materije koja suvim izgledom asocira na oponu drogu 'spid', neutvrđenu količinu zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu 'canabis sativu', te veća količina novca u raznim apoenima i mobilni telefoni, vage za precizno mjerenje, veća količina municije za vojno oružje, te sprava za konzumaciju opojne droge zvana 'bong'", saopšteno je iz policije.

Uhapšeni će biti predati postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva USK-a uz Izvještaji o izvršenim krivičnim djelima 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'.