У потрагу се укључили и хеликоптери

Велики број полиције око станице у Бечу на којој је наводно виђена Данка

  • Извор: Телеграф
  • 03.04.2024. 19:39

Око трамвајске станице у Бечу, на којој је настао снимак на ком је наводно дјевојчица Данка Илић, која је прошлог уторка нестала у Бањском Пољу, данас је присутан већи број полиције.

Новинарка Телеграфа, која већ неколико дана борави у аустријској престоници каже да је интересовање за несталом дјевојчицом све веће и међу новинарима, али и грађанима које је јако потресла вијест о малој Данки.

Она додаје да је на небу изнад станице на којој је пре четири дана настао снимак, на ком се сумња да је мала Данка са двије румунске држављанке, надлијетао хеликоптер.

За седморо нестале дјеце у БиХ се годинама трага

За седморо нестале дјеце у БиХ се годинама трага

Иначе, трамвајска станица на којој је настао поменути снимак, налази се на 150 метара од главне полицијске станице у Бечу.

Вијест о несталој Данки, пренијели су сви медији у Аустрији, а њену фотографију данима дијеле и држављани Србије који живе у Бечу, али и широм Аустрије.

Екипа Телеграфа имала је прилике да раније данас разговара са колегом Робертом Чајићем из најутицајнијег аустријског медија "Хојте", који је за Телеграф открио да се до сада још није јавио неко ко је био на трамвајској станици у тренутку када је настао снимак дјевојчице која доста подсјећа на несталу Данку.

Није покренута истрага против мајке Данке Илић

Није покренута истрага против мајке Данке Илић

"И даље чекамо потврду да ли је на снимку заиста нестала дјевојчица. Наравно, желимо и позивамо људе да на се јаве ако су видјели нешто", наводи Роберт.

Подсјетимо, данас се саопштењем огласила и бечка полиција хитним саопштењем у вези са нестанком српске држављанке Данке Илић.

Аустријска полиција је саопштила да је врло вјероватно да је на снимку нестала српска дјевојчица.

"Након што су рођаци нестале дјевојчице погледали слике, претпоставља се да је врло вјероватно ријеч о о несталој дјевојчици из Србије. Бечка полиција тражи објављивање снимака по налогу јавног тужиоца", саопштено је.

Из аустријске полиције апелују на све грађане који су видјели двије жене које су уснимљене са девојчицом да одмах контактирају полицију.

Медији: Слиједе хапшења због нестанка Данке Илић

Медији: Слиједе хапшења због нестанка Данке Илић

"Информације, такође анонимне, јавите на 01-31310-33800 или у било којој полицијској станици", истиче се у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера