Hrvatska

Vozaču autobusa iz BiH određen pritvor nakon nesreće u kojoj je stradala žena

  • Извор: Агенције
  • 29.11.2022. 19:10

Zbog opasnosti od bijega jednomjesečni istražni zatvor određen je 52-godišnjem državljaninu BiH koji je prošloga petka, prebrzo vozeći autobus njemačkih registracija, na autoputu kod Dugog Sela udario u automobil, u kojem je poginula 73-godišnja putnica, a teže povrijeđena žena koja je vozila auto.

Zagrebačko Opštinsko kazneno državno tužilaštvo u utorak je saopštilo kako je ispitalo 52-godišnjaka zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanja saobraćajne nesreće u putnom saobraćaju, kojim je prouzrokovao smrt jedne i tešku povredu druge osobe.

Nakon ispitivanja, tužilaštvo je protiv njega pokrenulo istragu, osumnjičivši ga da je, "olako smatrajući da do štetnih posljedica neće doći", uslijed neprilagođene brzine autobusom naletio na teretno vozilo folksvagen kedi, koji je prolazio istom saobraćajnom trakom i u istom smjeru, prenosi "Hina".

Prilikom naleta osumnjičeni je autobusom nastavio potiskivati udareno vozilo prema naprijed, a koje je zatim podletjelo pod teretno vozilo ispred njega.

U nesreći je poginula 73-godišnja putnica, a teže povrijeđena 44-godišnja žena koja je upravljala kedijem. Zagrebačko tužilaštvo je istražnom sudiji Županijskog suda predložilo da se 52-godišnjaku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega te od ponavljanja krivičnog djela, što je i prihvaćeno po obje predložene osnove. 


(Foto: Facebook/ DVD Dugo selo)