Нови детаљи

Врућа јагњетина, ринфузна јабука и новац - Ево шта су за сређивање дуговања узимали ухапшени порески инспектори

  • Извор: Српскаинфо
  • 28.10.2023. 16:43

Ухапшени инспектори Пореске управе терете се за укупно 20 кривичних дјела злоупотребе службеног положаја, примања мита и трговине утицајем.

За највећи број кривичних дјела и то 12 терети се Урош Зец који је уједно и првоосумњичени, затим Дејан Лазић за седам кривичних дјела, док се Милош Јањић терети за само једно дјело и то злоупотребу службеног положаја.

Жени узели 1.800 KМ

Омиљена локација гдје су склапани дилови за опрост пореских дуговања, инспекторима био познати бањалучки ресторан у којем се послужује врућа јагњетина.

Одређени послови склапани су и у кафани, али права је посластица ипак, био ручак.

– И гладни смо и жедни – говорили су инспектори Зец и Лазић пореским дужницима, обећавајући им да ће за “пар стоја евра” средити пореска дуговања.

Од власника једне рибарнице осумњичени Зец је наводно, узео 1.300 килограма ринфузне јабуке, након што му је дојавио када долази порезна контрола у којој су биле радне колеге осумњиченог.

У другом предмету Зец и Јањић су узели 1.800 марака од несрећне жене која је мислила да ће тај новац бити уплаћен за отплату порезног дуга.

Понављање кривичног дјела

Ови осумњичени терете се за кривична дјела давања мита.

Порезни инспектори Урош Зец, Милош Јањић и Дејан Лазић притворени су на мјесец дана одлуком Окружног суда у Бањалуци због опасности од утицаја на свједоке и понављања кривичног дјела.

Осумњичени су неколико мјесеци били на мети истражилаца, а током истраге забиљежен је велики број комуникација између пореских инспектора.

Све ће бити дио материјалних доказа у будућем кривичном поступку.

Порезни инспектори Српске Зец, Јањић и Лазић терете се за кривична дјела злоупотребе службеног положаја, трговине утицајем и примања мита.

Истрагом у овом случају руководи Републичко јавно тужилаштво.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм