Начелник ПУ Бањалука

Вукелић за АТВ о наводном списку и снимку који се појавио у бањалучкој школи

  • Извор: АТВ
  • 03.11.2023. 07:17
  • 17:51

Начелник Полицијске управе Бањалука Ђурица Вукелић рекао је у нашем АТВ јутру да тренутно не може да каже много информација о наводним пријетњама једног ученика да ће направити списак по угледу на масакр у Београду гдје је К.К. убио девет ђака и радника обезбјеђења, али је поручио да нема потребе за паником.

"Дјеца су осјетљива категорија. Предузимамо све мјере и радње у сарадњи са институцијама - са школом, Центром за социјални рад“, рекао је он.

Вукелић је позвао грађане, а нaрочито родитеље да се не диже паника.

"Полиција је упозната са комплетним случајем и са снимком који кружи мрежама и предузимамо све мјере и радње. Одјеск за високотехнолошки криминалитет је укључен и покушаће се утврдити вријеме настанка али и актер и мотиви“, рекао је Вукелић.

Вукелић је апеловао да се не диже паника те да дјеца иду у школу.

"Ми смо увели полицјаца који ће ту бити цијели дан, не зато што имамо информацију да ће доћи до напада него да се сви осјећају сигурније“, рекао је Вукелић за АТВ.

Језив снимак из игрице престравио родитеље бањалучке школе!

Језив снимак из игрице престравио родитеље бањалучке школе!

Начелник Полицијске управе Бањалука Ђурица Вукелић рекао је у нашем АТВ јутру да је од почетка ове године, односно за првих девет мјесеци, бањалучка полиција спровела 13 оперативних акција.

Вукелић каже да се девет акција односило на организовани криминалитет и четири на имовинаски криминалитет.

"У тим акцијама је откривен велики број кривичних дјела, одузете велике количине дрога и велики број лица спроведен у надлежно Тужилаштво. Настављамо са акцијама и у наредном периоду“, рекао је Вукелић.

Вукелић је захвалио министру и руководству Министарства унутрашњих послова што су препознали рад Полицијске управе Бањалука те је министар Синиша Каран то и похвалио.

Када је ријеч о стању безбеједности у Бањалуци Вукелић каже да је то релативан појам и да га свако може тумачити на свом примјеру али, како каже, објективно је стање безбједности задовољавајуће.

"У прилог томе говори неколико чињеница - у првих девет мјесеци нисмо имали кривично дјело које је изазвало већу пажњу јавности, статистички показатњељи су да су кривична дјела по непознатом извршиоци, повећање се односи на кривична дјела чији извршилац је познат а то је резултат већег рада полиције на терену. Ту су и крвична дјела а која полиција не може утицати својим радом - крађа енергије и насиље у породице“, рекао је Вукелић.

Вукелић је грађанима Бањалуке упутио апел а се обрате полицији уколико имају било какав проблем.

"Доступни смо 24 часа свим грађанима и немају чега да се плаше. Ја гарантујем да ће се спровести све мјере и радње у складу са законом“, рекао је он.

Вукелић каже да грађану доста сарађују са полицијом те да пријављују случајеве.

СПЦ слави Илариона Великог

СПЦ слави Илариона Великог

Вукелић је у нашем АТВ рекао да су нарокотици планетарни проблем. 

Како је рекао, више дроге има у неким другим градовима у региону и европи али "нама је наш проблем највећи“ и поручио да свакако "дроге има више его што бисмо ми жељели“.

"Предузимамо оперативне акције по том питању и то ће да се настави у наредном периоду. Поред тога ми свакодневно проналазимо мање количине код конзумената“, рекао је он.

Вукелић је нагласио да је важно да постоји континуитет у раду.

"Сваки грам који не заврши у конзумацији је добар резултат рада полиције“, каже Вукелић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: