ATV

Tuga

Za Barbarom se traga sedam godina: Roditelji izgubili i drugo dijete, a sad su se pojavili snimci iz Mađarske

 • Извор: Агенције
 • 10.08.2023. 09:54

Tada petnaestogodišnja Barbara Vitez nestala je 25. novembra 2016. godine u Senti, a navodno je posljednji put viđena na mostu preko Tise.

Nakon gotovo sedam godina, nestanak ove djevojčice je još uvijek misterija o njoj niko nema novih informacija, a o tome šta se dogodilo te kobne večeri postoji više teorija.

Barbara je posljednji put viđena večeri 25. novembra 2016. godine, a dvojica njenih drugova, koji su se tada vraćali sa njom sa rođendana, tvrdili su da je kobne večeri pala sa mosta u Tisu.

UZNEMIRUJUĆE! Pojavio se snimak ubistva Viljavisensija

UZNEMIRUJUĆE! Pojavio se snimak ubistva Viljavisensija

Sa druge strane, roditelji su tvrdili da je to nemoguće jer se Barbara plašila visine. Takođe, oni su izrazili sumnju da je njihova kćerka oteta.

– Posljednji put viđena je 25. novembra 2016. godine u senćanskoj prodavnici, kada su je snimile kamere, i to je bilo u 21.41. Na snimku se ne vidi da li je naša kćerka sa tom dvojicom dječaka krenula ka mostu ili na drugu stranu – ispričao je ranije Endre Vitez, Barbarin otac.

Tisu su u to vrijeme nekoliko puta pretraživali pripadnici srpske i mađarske ronilačke policijske jedinice, zajedno sa psima. U potrazi koja je trajala mjesec i po dana, tijelo nestale Barbare nije pronađeno.

Sedam godina kasnije i dalje nije utvrđeno šta se desilo kobne večeri i gdje je Barbara. Slučaj je od samog početka obavijen velom misterije.

Roditeljima Barbare je samo nekoliko dana nakon nestanka djevojčice na kućnu adresu stiglo pismo da je Barbara pretučena, silovana, ubijena i na kraju bačena sa mosta u Tisu.

Ubijen Fernando Viljavisensio

Ubijen Fernando Viljavisensio

Ta verzija je bila suprotna onoj koju su ispričali dječaci koji su bili sa njom. Oni su tvrdili da se saplela i pala u rijeku, a rezultati njihovog poligrafa su do danas misterija. Kako su pisali mediji, svi su prošli poligraf osim ova dva dječaka.

– Dječaci koji su tada ispitani na poligrafu davali su izjave na mađarskom jeziku, dok je prevodilac na srpskom to prenosio nadležnim organima. Nakon toga, samo nam je saopšteno je da poligraf urađen, ali ne znamo da li su dječaci uhvaćeni u nekoj laži. Niko od nadležnih nije nam se obratio već pet godina, nijedna institucija – ispričao je ranije Barbarin otac.

Barbara viđena u Mađarskoj

Bilo je mnogo polovičnih i neprovjerenih informacija o tome gdje je sve Barbara viđena, a jedna od njih je posebno ubrala pažnju javnosti i roditelja djevojčice.

Ono što je porodicu Vitez učvrstilo u ubjeđenju da je njihova kćerka živa jesu snimci koji su emitovani na Instagramu 2018. godine i 2019. godine. Naime, grupe koje se bave pronalaskom nestalih osoba najprije su 2018. godine prikazale snimak djevojčice koja je identična Barbari u jednom noćnom klubu u Mađarskoj.

– Bili smo ubijeđeni da je to ona. Imala je ožiljke na licu od dječijih boginja kao što i naša kćerka ima. Odmah smo alarmirali mađarsku policiju, ali ta djevojka više nije bila na tom mjestu gdje je snimljena – pričala je Melinda, Barbarina majka.

I 2019. godine djevojka slična Barbari viđena je u Mađarskoj, i to dva puta u jednom u noćnom klubu, ali provjere srpske i mađarske policije ni ovog puta nisu dale rezultate.

Tragična sudbina porodice Vitez

Porodicu Vitez je od Barbarinog nestanka samo pratila nesreća. Barbarin brat Atila bolovao je od autizma i epilepsije i preminuo je 5. marta 2019. godine, kad je imao 25 godina. Dobio je visoku temperaturu i, nažalost, nije se povratio iz kome. Nekoliko mjeseci kasnije umro je Melindin otac, a ubrzo zatim i Endreov, piše Blic.

Ukraden baštenski namještaj iz ugostiteljskog objekta

Ukraden baštenski namještaj iz ugostiteljskog objekta

O Barbarinom nestanku koji još nema epilog, obaviješten je i Interpol. Naime, njeno ime i prezime sa fotografijom se od marta 2018. godine nalazi na takozvanoj žutoj potjernici, odnosno, na listi nestalih osoba za kojima se traga. Ni to, međutim, nije dalo rezultate.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 20:30 Филм: Тајна Николе Тесле (12+)

  Филм: Тајна Николе Тесле (12+)

 • 22:00 Серија: Немирни (12+)

  Немирни је србијанска телевизијска серија из 2023. године, темељи се према роману Марка Поповића, Један погрешан корак, а режирао ју је Дарко Николић.

 • 23:00 Серија: Мочвара (16+) (Р)

  Серија: Мочвара (16+) (Р)