Akcija

Za dva dana na području Banjaluke iz saobraćaja isključeno 246 pijanih vozača

  • Извор: АТВ
  • 20.06.2022. 12:57

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, tokom proteklog vikenda, na putevima koji su u nadležnosti Policijske uprave Banjaluka, sa ciljem održavanja i poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, realizovali su regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, kojom prilikom su izdali 291 prekršajni nalog.

Policijski službenici su kontrolisali 6.162 učesnika u saobraćaju kojom prilikom je izvršeno alkotestiranje 6.153 vozača. Zbog utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu sankcionisano je 246 vozača, koliko ih je i isključeno iz saobraćaja.

"Od ukupno sankcionisanih 246 vozača sankcionisano je 144 vozača zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, 73 vozač zbog koncentracije alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg, a 18 vozača su zadržana lišenjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog koncentracije alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg, kao i 3 vozača koja su odbila da se podvrgnu ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu. Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisano je 8 'mladih vozača', odnosno vozači mlađi od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva. Evidentirano je 45 ostalih prekršaja", navodi PU Banjaluka u saopštenju.

Takođe, vozač T.V. je uhapšen, jer je u alkoholisanom stanju upravljalo vozilom prije prava sticanja na upravljanjem motornim vozilom. On je odbio da se podvrgne ispitivanju na prisustvo opojnih droga u organizmu.

"Lice je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo alkohola, kojom prilikom je utvrđeno 1,06 g/kg alkohola u organizmu. Zbog bojazni da će nastaviti sa činjenjem prekršaja od istog je oduzeto putničko vozilo marke Fiat palio i protiv istog biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu. Provjerom u službenim evidencijama, utvđeno je, da je navedeno lice višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 7.390 KM", saopštili su iz policije.

Iz Policijske uprave Banjaluka apelovali su na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je vožnja pod uticajem alkohola opasna, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.