Младен Радуловић

Зашто још није откривен идентитет дјевојчице са снимка из Беча?

  • Извор: Курир
  • 03.04.2024. 15:12

О томе да ли ћемо у наставку истраге доћи до више информација у вези са нестанком девојчице, у емисији "Пулс Србије" говорили су Младен Радуловић, новинар "Курира" и Милан Жарковић, криминолог са Криминалистичко-полицијског универзитета.

"Могу да кажем да не чуди велико интересовање домаће и стране јавности за овај случај које се појачава и с обзиром на то да се поједини подаци везују за нешто ван територије наше земље. Министарство ради у континуитету већ девети дан и то на највишем професионалном нивоу. Свака нова информација је основ за нове претпоставке и нове планове", рекао је Жарковић и додао:

"Први циљ претраживања био је везан за могућност проналаска дјетета на том простору. Претраживало се са свих површина, из земље и ваздуха помоћу технике која можда није ни видљива. Ми немамо информација које су тренутно доступне МУП-у. Могуће је да се трага за неким предметом који би могао да створи неке друге претпоставке, али у то не можемо бити сигурни. Ефекти система 'Пронађи ме' су се показали као веома позитивни".


"Фокус мора бити на мајци нестале Данке"

Радуловић је коментарисао снимак из Беча на коме се у присуству двије жене види дјевојчица за коју се још увијек сумња да је можда Данка Илић.

"Фоторобот је полазна особа. Немамо снимак директан њихових лица. Полиција једноставно анализира снимак и тих жена и дјевојчице. Зауставља фрејм по фрејм како би се утврдила евентуална сличност са несталом дјевојчицом. Бечка полиција интензивно ради на овом случају", рекао је.

Изнио је свој виђење због чега још увијек није откривен идентитет дјевојчице, преноси "Курир".


Нина Јанковић доживјела незгоду: Повриједила обје ноге

Нина Јанковић доживјела незгоду: Повриједила обје ноге

"Они не журе са саопштењем у циљу саме истраге. Ако су те жене видјеле снимак у српским медијима то им је можда био знак да треба да се удаље са лица мјеста, да оду у штек стан и да се притаје", рекао је Радуловић и додао:

"Због тога претпостављам да бечка полиција не жури да изнесе у јавност шта она о томе зна, јер ако она потврди идентитет тих жена одмах ће за њима бит расписана потерница и биће им много теже да се крију. Оне су можда током дана и ноћи напустиле Аустрију уколико су схватиле да се њихове фотографије врте по медијима. Са друге стране снимак се још увијек анализира и не смију тек тако да излазе са саопштењима, са полуинформацијама".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: