Tužilaštvo BiH

Zatražen pritvor za Luburu i Roguljića

  • Извор: АТВ
  • 12.08.2022. 12:27

Nakon što je u prisustvu advokata, ispitao osumnjičene, postupajući tužilac Tužilaštva BiH, uputio je prema Sudu BiH, prijedlog za određivanje mjere pritvora za uhapšene u jučerašnjoj akciji MUP-a Srpske, Nedeljka Luburu i Bojana Roguljića.

Mjera pritvora zatražena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Lica koja su pod istragom u okviru navedenog predmeta, osumnjičena su za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima krijumčarenje lica, pomoć počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela, te zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja iz KZ-a BiH.

U okviru istražnih i operativnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da su se,  osumnjičeni organizovali radi krijumčarenja sigurnosno interesantne osobe i potraživane  međunarodnim potjernicama radi teških krivičnih djela organizirang kriminala u regionu, uključujući i ubistvo. Navedena osoba je prokrijumčarena sa područja EU na područje BiH, nakon čega su joj osumnjičeni nastavili pužati pomoć u skrivanju.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH, a Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim institucijama, nastavlja istragu sa ciljem potpunog rasvjetljavanja i dokumentovanja nezakonitog djelovanja osumnjičenih i izvršenja krivičnih djela u ovom predmetu. 

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)