ATV

Акција у Градишци

Због дроге ''пали'' професор физичког, превозник и криминалац с богатим досијеом

У акцији МУП-а Републике Српске у Градишци, усмјереној на откривање криминалне групе која се бавила трговином наркотика, ухапшено је девет особа.

Како сазнаје АТВ међу ухапшенима су Саша Липовац из Градишке, човјек са богатим криминалним досијеом који је због ратног злочина одлежао 10 година затвора, затим превозник Данијел Тодоровић, те професор физичког васпитања у двије основне школе Александар Грандић.

Акција се спроводи од раних јутарњих часова. У насељу Сењак Јединица Жандармерије је "упала" у Липовчеву кућу, док се у селу Машићи претреса хала, камионске цистерне и друга имовина коју је користио Тодоровић.

Велика полицијска акција у Градишци, у току претреси на више локација

Велика полицијска акција у Градишци, у току претреси на више локација

Претреси се врше на више локација, а на терену су и службени пси трагачи који се користе у претрази објеката које су осумњичени користили. Неколико особа већ је спроведено у ПУ Градишка на даљу криминалистичку обраду.

Према незваничним информацијама ова акција је резултат вишемјесечног рада полиције, а осумњиченима се на терет ставља да су се дужи временски период бавили трговином наркотика.

Aкцију спроводе ПУ Градишка, ПУ Бањалука, Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС, Јединица Жандармерије...

Подсјетимо, професор Грандић је крајем априла ове године ухапшен у акцији ПУ Градишка због посједовања 400 грама "спида", мање количине марихуане, те таблета екстазија.

Липовац је 2011. године правоснажно осуђен на десет година затвора због ратног злочина над Бошњацима у селу Лисковац код Градишке у августу 1993. године. У првостепеном поступку је ослобођен кривице, али се није појавио пред Врховним судом Републике Српске након чега је ухапшен у Грузији и изручен у БиХ. У поновљеном суђењу изречена му је осуђујућа пресуда. Липовац се помињао и у афери "Азербејџан" у вези са трговином људима, односно израбљивањем радника из БиХ. Хапшен је и у акцији "Маглић" усмјереној на откривање бројних незаконитости у КПЗ Фоча.

Пратите нас и путем Вибера

 • 15:50 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.