ВСТС

Због случаја ”Голић” поднесена дисциплинска тужба против тужиоца

Канцеларија дисциплинског тужиоца Високог судског и тужилачког савјета БиХ поднијела је дисциплинску тужбу против Александра Симоновића, окружног јавног тужиоца из Бањалуке, због пропуста у кривичном предмету против др Дарка Голића, потврђено је за АТВ.

У Канцеларији дисциплинског тужиоца за АТВ кажу да је притужба, из које је произашао дисциплински поступак, формиран по службеној дужности и то због немара или непажње у вршењу службене дужности.

Доктор Голић правоснажно ослобођен оптужбе за полно узнемиравање пацијента

Доктор Голић правоснажно ослобођен оптужбе за полно узнемиравање пацијента

”Везано за ваш упит, желимо вас информисати да је Канцеларија дисциплинског тужиоца ВСТС БиХ поднијела дисциплинску тужбу против Александра Симоновића због дисциплинског прекршаја из члана 57. тачка 8. Закона о ВСТС-у БиХ. Дисциплинска тужба је поднесена 8. априла 2024. године, због чега одлука у дисциплинском предмету још није донесена”, наводе у Канцеларији дисциплинског тужиоца.

Према њиховим евиденцијама против тужиоца Симоновића раније није вођен дисциплински поступак.

Подсјетимо, некадашњи начелник Клинике за анестезију и интензивно лијечење УКЦ Републике Српске др Дарко Голић је правоснажно ослобођен оптужбе за полно узнемиравање пацијента.

Заправо, донесена је одбијајућа пресуда након што је Голићева одбрана указала да предметни тужилац Александар Симоновић није поднио Приједлог за кривично гоњење оптуженог, у законском року од три мјесеца.

Будући да је Голићу оптужницом на терет стављено кривично дјело које се гони по приједлогу оштећеног, Основни суд у Бањалуци није имао другу могућност него да одбије оптужницу. Ту пресуду је потврдио и Окружни суд у Бањалуци.

Полно узнемиравање: Одржано жалбено рочиште др Дарку Голићу, тужилац се није појавио!

Полно узнемиравање: Одржано жалбено рочиште др Дарку Голићу, тужилац се није појавио!

Голића је оптужница теретила да је 19. јануара 2020. године полно узнемиравао пацијента М.Ђ. који је због повреде главе 40 дана лежао у коми на Клиници за анестезију и интезивно лечење, тако што је пацијента љубио у лице и главу.

У почетку истаге Голић се теретио за обљубу над немоћним лицем, али је дјело касније преквалификовано у полно узнемиравање.


Пратите нас и путем Вибера