Čačak

Žena umrla od uboda stršljena

  • Извор: Курир
  • 15.07.2023. 14:25

Pedesetsedmogodišnja žena iz okoline Čačka preminula je juče od posljedica uboda stršljena.

Ona je počela da se guši bukvalno istog trenutka kada je insekt ubo, a prema riječima rodbine, preminula je na putu za čačansku bolnicu.

Selo u kojem je nesrećna žena živela sa suprugom i sinom od Čačka je udaljeno nešto manje od 20-ak kilometara.

"Sve se odigralo sinoć između 19 i 19.30 časova. Žena je uočila stršljena koji joj je letio oko glave i pokušala je da ga istjera mašući krpom. U tim pokretima, ona ga je oborila na pod i umjesto da ga zgazi nogom, ona ga je zgnječila istom tom krpom. Stisla je stršljena prstima, tada je zadobila ujed", priča rođaka nesrećne žene koja dodaje da su istog časa pozvali Hitnu pomoć, prenosi "Kurir".


Policiji prijavio krađu torbe, a ona ostala u autu koji je ukrao dva dana ranije

Policiji prijavio krađu torbe, a ona ostala u autu koji je ukrao dva dana ranije

"Rođaka počela da se guši bukvalno istog trenutka kada je stršljen ujeo, odmah je počeo da joj natiče jezik. Kada je Hitna stigla jedva je davala znake života", priča kroz suze rođaka dodajući da su prisutni učinili sve što su mogli, ali da se sve odigralo u trenutku.

"Svi smo u šoku, insekata ove godine ima na sve strane, naročito kod nas kojima su domaćinstva pored rijeke ili šume, kao što je i njen slučaj bio. Žena je bila relativno zdrava, mislim da nije ni znala da je bila alergična", priča rođaka.

U Opštoj bolnici u Čačku su potvrdili smrt žene.

Ljekari upozoravaju da ujed stršljena ima veoma visok reakcijski impuls, zbog čega je neophodna hitna i brza intervencija. Osobe koje imaju utvrđen rizik od dobijanja alergijskih reakcija bilo koje vrste, uvijek kod sebe moraju imati propisan lijek, a najčešće je to neki iz grupe antihistaminika, kažu ljekari.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: