Осуђен на 3 године

Жену и дјецу тукао, брата полио бензином, а стрица покушао убити сјекиром

  • Извор: Независне
  • 20.02.2024. 14:56

Кантонални суд у Зеници, осудио је Т. Х. на јединствену казну затвора у трајању од три године због насиља над супругом и њеном дјецом, туче са рођаком којег је покушао убити сјекиром и сукобом са братом којем је разбио ауто и полио га бензином.

Овом првостепеном и неправоснажнуом пресудом изречена му је казна због продуженог кривичног дјела насилничко понашање у стицају са кривичним дјелом оштећење туђе ствари, покушај убиства.

Према пресуди он је у 28. октобра 2023. године око 12 часова у зеничком мјесту Градиште, у кући у којој живи са А. С. и њених петоро дјеце, галамио на жену: "Ку*о, ку*о, идеш по селу да те наговарају жене", а затим побацао посуђе са радног стола у кухињи те се разбило стакло и расуло по поду.

Потом је руком ударио у прозор који се такође разбио, а стакло се расуло.

Насилник је са радног стола узео таву којом је ударио жену по лијевој бутини, док су се њена дјеца налазила у другој соби.

Затим јој је запријетио да ће јој заклати дјецу, браћу, мајку и све што јој је драго ако га пријави полицији.

Такође и што је сљедећи дан, љут што га је пробудио плач дјетета почео галамити на жену говорећи :"Ј***м ти бога, џамију, матер, што дијете плаче", а затим узео њен телефон и разбио га.

Жену је наставио вријеђати говорећи : "Ку*о, ку*о",  па јој је пришао док је на поду у наручју држала и смиривала дијете па ју је ударио шаком у лице и сломио јој дио зуба.

Исти дан у подневним сатима, док се налазио у свом ауту, а дјеца А. С. на задњем сједишту, чекајући да жена дође из куће, ударио је њено дијете јер је био љут што је узимало оклоп од моторне пиле, а дијете је задобило повреде и ишла му је крв на нос.

Дијете је ударио руком два пута по лицу и повукао руком за ухо, а када је у ауто ушла А. С., насилника је руком ухватила за руку да јој не удара дијете, говорећи: "Шта ти је, шта си полудио, нећемо ићи", али је није послушао већ је упалио ауто и кренули су.

Насилник се ту није зауставио па је тај дан испред куће када су А. С. и дјеца изашли из возила и ушли у кућу, аутом нагло стартао и кочио више пута, па два пута возилом ударио у бетонске коцке испред куће.

Затим је аутом сишао низ њиву, па се вратио пјешке, из подрума узео сјекиру, ушао у кухињу гдје се налазила А. С. и разбио трпезаријски сто. 

Потом је изашао у ходник и сјекиром разбио ормарић за обућу, па изашао из куће. Пола сата касније у дворишту испред куће у којој живи гласно је говорио комшиницама: "Шта гледате, ј***м вам мајку, шта вам није јасно, да вам појасним", а због чега се неколико комшиница склонило са сеоског пута.

Када му је из куће изашао стриц Х. С. и његов син Х. С., наставио је галамити и говорити: Ј***м матер свима", а када су му рекли да престане рекао је "То се не односи на вас". Након тога су сва тројица дошли на сеоски пут гдје је дошло до физичког сукоба.

Када су се раздвојили и отишли кући, оптужени је узео сјекиру дошао на пут и оштећеног сјекиром више пута покушао ударити оштрицом по глави говорећи: "Убићу те".

Исти дан напао је и брата Х. Х. који са породицом живи на другом спрату.

Након вербалне расправе и нагуравања због његових пријетњи рођацима, узео је сјекиру и њоме ударао више пута по братовом ауту.

Затим је узео двије литре бензина и посуо по себи и по глави оштећеног који је због бола и печења у очима, отрчао код комшије да испере очи.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.