Požar u Lazarevu

Ženu nastradalu u zapaljenoj firmi ugušio dim

  • 22.10.2019.17:00

Šezdesetčetvorogodišnju Mirjanu Medan, radnicu preduzeća "Schwam", ugušio je dim dok je bila zarobljena u objektu ove firme koji je zahvatio požar u banjalučkom naselju Lazarevo, saznaju "Nezavisne".

Kako su nam ispričali mještani, nesrećna žena u ovoj firmi radila je skoro deceniju i nije joj bilo mnogo ostalo do penzije.

"Mislimo da je čak i stanovala u blizini, dolje niže niz ulicu", kažu mješatani dok s nevjericom posmatraju objekat u kojem se kobnog dana do podne proizvodila spužva i koji je uništio požar.

Kako kažu, radnici ove firme funkcionisali su kao jedna mala složna porodica.

Juče je o strahotama požara svjedočilo zgarište ograđeno žutom trakom, a osim ugašenog života, i materijana šteta je ogromna, jer buktinja ništa nije ostavila u objektu, koji je ova firma iznajmljivala.

Kako nam je juče potvrđeno iz Policijske uprave Banjaluka, s mjesta nesreće izuzeti su predmeti koji će biti poslati na vještačenje i preduzimaju se sve mjere po nalogu Okružnog javnog Tužilaštva Banjaluka u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje su dovele do požara.

Zato se juče sa sigurnošću nije moglo govoriti o uzroku požara.

Kako kažu očevici, dok je nekolicina radnica bila zarobljena u kući, neko od radnika parkirao je ispod prozora kombi na koji su skakali kako bi ublažili pad s visine.

"To je njihovo vozilo, neko se dosjetio da ga parkira u tom svemu i tako se nekoliko njih spasilo", govori jedan mještanin pokazujući na bijeli kombi parkiran u blizini zgarišta.

Među onima koji su iskočili nije bila Medanova jer je iznenada nestala, a iako su je kolege uporno dozivale, čak pokušale i ući u objekat, nažalost, nije joj bilo spasa.

Njeno tijelo zatrpano materijalom s krova i plafona pronašli su vatrogasci, koji su se više časova borili s vatrom - učestvovalo je 12 vatrogasnih vozila i 20 vatrogasaca.

Vatra je, pretpostavlja se, buknula prvo u skladištu, u kojem se nalaze proizvodi od spužve, da bi se veoma brzo proširila na kompletnu kuću, u kojoj su se nalazili kancelarije i prodajni prostor.

Prema riječima očevidaca, vatra je za 10 minuta progutala skladište i munjevito se širila na drugi objekat ove firme, dok su okolni objekti spaseni.

Nezvanično saznajemo da niko od radnika koji su se uspjeli spasiti nije ozbiljnije povrijeđen, ali su svi pretrpjeli veliki šok.