Sokolac

Zloupotrebom položaja pribavio korist od preko 1,2 miliona maraka

  • Извор: АТВ
  • 13.05.2022. 09:31

Protiv D.T. iz Sokoca podnesen je izvještaj zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja pribavio protivpravnu imovinsku korist veću od 1,2 miliona maraka.

"Lice se sumnjiči da u vremenskom periodu od 2017. do  2021. godine nije izvršio svoju službenu dužnost u svojstvu direktora javnog preduzeća u Sokocu, tako što je zaključivanjem ugovora sa određenim pravnim licima izvršio nabavku i kupovinu robe i usluga, za javno preduzeće,  bez sprovođenja potrebnog postupka u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH. Takođe, lice se sumnjiči da je iskoristio službeni polažaj tako što je izvršio kupovinu opreme i mašina i koristio usluge za njihovo održavanje, a da iste nisu knjigovodstveno evidentirane, niti se nalaze u javnom preduzeću", stoji u saopštenju PU Istočno Sarajevo.

D.T. se još sumnjiči da je u navedenom periodu izvršio trošenje sredstava javnog preduzeća bez donošenja odluke o visini iznosa i načinu trošenja istih.

Navedeni je opisanim radnjama  pravnim licima pribavio ukupnu korist u iznosu od 1.217.440,52 KM, nanijevši štetu javnom preuzeću u iznosu od 46.371,93 KM. 

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм