Košarkaš Partizana

Alen Smailagić za ATV: Mnogo nam znači povratak pobjedama, nema opuštanja

  • Извор: АТВ
  • 25.12.2022. 22:37

Svakom narednom utakmicom u pravu formu za Partizan vratiće se i Alen Smailagić, koji je večeras protiv Igokee za nešto više od deset minuta na parketu postigao sedam poena.

Iako su "crno-bijeli" ostvarili pobjedu, Smailagić za ATV poručuje da su on i saigrači mogli i ranije da prelome duel. 

"Mogli smo da odigramo dobru odbranu i da budemo složeniji kao ekipa. Na kraju je bitna samo pobjeda, nije bitno kako smo do nje došli. Moramo da radimo još na sebi kako bi stekli iskustvo i lakše branili stečenu prednost. Mislim da će biti sve u redu u nastavku sezone", rekao je Smailagić. 

Bivši igrač Golden Stejta se nakon problema sa povredom uspješno vratio na parket. Kaže da godi i povratak pobjedama njegovog tima, nakon poraza u proteklom periodu.  

"Mnogo nam znači što smo se vratili pobjedama nakon nešto lošijih rezultata, ali ne smijemo da se opustimo. Čekamo sljedeću utakmicu da vidimo da li smo i dalje u naletu. Povreda je iza mene, i dalje imam problema sa prstom, ali ništa strašno. Problem je kondicija koju ću kroz par utakmica sigurno da steknem. Trener je jako lijepo rasporedio minutažu kako bismo uvijek imali energije i kako bismo bili pravi kada je to najpotrebnije. Spremni dočekujemo sve što nas čeka u narednom periodu", zaključio je Smailagić.  

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)