Предсједник ЦСКА

Андреј Ватутин ексклузивно за АТВ: Ивковић је најзначајнији Србин у историји ЦСКА, а Теодосић кошаркашки геније

  • Извор: АТВ
  • 16.09.2023. 17:11

Кошаркашки московског ЦСКА, уз оне београдског Партизана, били су главне звијезде недавно одржаног турнира поводом 50. рођендана КК Игокеа.

У Бањалуку је, са московском кошаркашком делагацијом, пристигао и Андреј Ватутин, предсједник ЦСКА, који се у ексклузивном разговору за АТВ дотакао бројних тема везаних за тренутак у којем се налази један од најтрофејних европских клубова свих времена.

Кошаркашки ЦСКА лишени су наступа у Евролиги, а Андреј Ватутин истиче да је тешко очекивати да се у скоријем периоду нешто промијени по том питању.

"Тешко је бити један од власника Евролиге, а не учествовати у такмичењу. Тешко је прије свега ментално. Играли смо 20 година у том ритму и тешко је прихватити да више нисмо ту. Одлука је политичка. Надам се да ће се ускоро руски клубови вратити у Евролигу, али тренутно то изгледа немогуће. Са друге стране покушавамо да задржимо амбиције, да доводимо играче и тренере. Желимо да одржимо клуб модерним, да буде квалитетан”, прича Ватутин.

Ученици школе из Стричића прославили Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Ученици школе из Стричића прославили Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Андреј Ватутин каже да је “на вези” са Дејаном Бодигром, првим човјеком Евролиге, али и да са свим евролигашким клубовима ЦСКА има добар однос.

“Наравно да сам причао са Дејаном Бодиргом. То је мој пријатељ. Причали смо много пута телефоном, а и лично. Он је добар човјек. Био је сјајан играч, желим му да буде једнако добар функционер. Имамо контакт са свим клубовима. Нико није срећан одлуком. Ипак, то је живот. Тако је како је.. Политика је утицала на све. Можда је немогуће да се вратимо у Евролигу, али ми морамо да направимо нову причу. Нема разлога да будемо стално тужни. Надам се да ћемо бити добри у ВТБ лиги. Морамо да прихватимо ситуацију“, каже Ватутин.

Током клупске историје бројни српски играчи и тренери оставили су дубок траг у ЦСКА. Ипак, Ватутин истиче једног који је, како каже, урадио велике ствари за “армејце”.

“Душан Ивковић је за мене најважнији Србин који је био у ЦСКА. За нас он није био само тренер него један од најбољих менаџера који су крочили у клуб. Донио нам је нова размишљања, технологије и иновације за развој клуба на свим нивоима. Помогао нам је да изградимо модеран клуб. Дуди, капа доле, за све што је урадио за нас. Он је наш идол у ЦСКА”, каже Ватутин.

Италијанске компаније желе да се врате на тржиште Русије

Италијанске компаније желе да се врате на тржиште Русије

Андреј Ватутин има лијепо мишљење и о Милошу Теодосићу.

“За мене је он један од најдражих играча који су били у ЦСКА. Геније! Да ли је било тешко радити са њим? Па, са сваким играчем је, на овај или онај начин, тешко. Играчи су људи од крви и меса, имају своје позитивне и негативне тренутке. Игра Милоша Теодосића је попут магије и он је био веома успјешан у ЦСКА” , каже Ватутин.

На помен тренутног стања у руској кошарци каже да није баш најбоља адреса за то, али се не либи да да коментар.

“Мислим да је то питање за Андреја Кириленка, предсједника кошаркашког савеза Русије. Сигурно да нам није лако када видимо да наша репрезентација не игра на Свјетском и Европском првенству, али је то са друге стране добра прилике да се Савез посвети организацији кампова, потрази за новим талентима и сличним стварима” , каже Ватутин.

На турниру поводом 50. рођендана КК Игокеа, московски ЦСКА поражен је у “братском финалу” од београдског Партизана.

Ухватила мужа са љубавницом па их истукла палицом: Снимак постао виралан

Ухватила мужа са љубавницом па их истукла палицом: Снимак постао виралан

“Партизан има Жељка Обрадовића. Он је број један и ту се сва прича завршава. Једноставно је. Сјећам се утакмица са Партизаном у Евролиги и луде атмосфере у дворани Пионир. Сви су пушили у дворани (смијех). Памтим и атмосферу из Арене. Увијек је тешко играти у Београду. Недостају ми те утакмице и та кошаркашка атмосфера”, каже Ватутин.

Током боравка у Бањалуци и Републици Српској осјећао се као куће, не крије Ватутин.

“Фантастично. Први пут смо овдје. Можда смо у прошлости током Совјетског савеза долазили, али се не сјећам. Сјајно искуство за нас, сјајно је играти на отвореном. Велико хвала организатору на позиву, Републици Српској. Атмосфера је била добра, надам се да ћемо се вратити и да ће ово бити традиција за нас. Важно је да смо дио европске кошарке. Велико искуство за нас је што смо играли са Партизаном. Била је дивна атмосфера од првог дана. Велико хвала Игокеи, и свим људима овдје. Било је као код куће”, каже Ватутин.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)