Beograd

ATV na dočeku srpskih sportista: Spektakl kakav su svjetski asovi zaslužili

  • Извор: АТВ
  • 13.09.2023. 19:51

Slomile su emocije Novaka Đokovića pred publikom u Beogradu. Najveći sportista svih vremena na ovim prostorima teško je pronalazio riječi kojima bi opisao kako se osjeća, kada je zajedno sa košarkašima kročio na čuveni balkon.

"Prije svega hoću da čestitam našim šampionima basketašima i košarkašima na fenomenalnim uspjesima, ne samo ove godine već svih ovih godina, kroz istoriju. Hvala im što su prihvatili da budem dio ovog slavlja i da se svi zajedno družimo. Ovo je ostvarenje dječačkog sna za mene, iz razloga što sam kao klinac, kao i mnogi iz moje generacije, bio tu u masi, slavio velike medalje naših košarkaša, vaterpolista, odbojkaša i svih velikih ljudi koji su na najljepši način predstavljali Srbiju u svijetu", rekao je Đoković. 

Svako ko je sinoć došao da pozdravi srpske sportiste mogao je da vidi jedinstvo i želju koja ih vodi ka najvećim uspjesima. Nisu slučajno košarkaši došli do srebrne medalje, uprkos svim problemima, a jedan od onih koji je pobrao najveće simpatije je Aleksa Avramović.  

Simanić: Košarkaše Srbije sam bodrio porukama, oni mene pobjedama

Simanić: Košarkaše Srbije sam bodrio porukama, oni mene pobjedama

"Veliko poštovanje za sve vas. Velika čast i ponos je bilo predstavljati reprezentaciju i igrati ovaj turnir za cijelu Srbiju. Konačno vidimo plodove svega što smo radili tokom ovih nedjelja koje smo proveli zajedno. Hvala vam od srca, sve vas volimo. Ne mogu da ne pomenem Borišu Simanića koji je ujedinio sve nas. Hvala mu na tome, dao je Srbiji više nego svi mi", poručio je Avramović. 

Prisutni su velikim aplauzom pozdravili i selektora Svetislava Pešića. 

"Jednu stvar želim da vam kažem. Osjetili smo vašu podršku koju ste nam poslali u Manilu, kao da ste bili tamo sa nama. To vi niste osjetili, ali mi sigurno jesmo. Hvala vam puno, živjela Srbija", izjavio je Pešić. 

Pešić: Igramo za Srbiju, ali prije svega za naš narod i navijače

Pešić: Igramo za Srbiju, ali prije svega za naš narod i navijače

Išli smo od utakmice do utakmice, kaže Filip Petrušev. Njegove partije do nemoći su dovodile Litvaniju, kasnije i Kanadu, a povratak kući sa medaljom i spektakularan doček najveći su poklon za Filipa i saigrače. 

"Išli smo dan po dan još od početka priprema. Hemija između nas je bila odlična od početka. Jednostavno, nismo razmišljali. Svaki dan smo provodili što bolje, uigravali se i kada je došao turnir rasli smo iz utakmice u utakmicu. Rezultat je došao sam od sebe", kaže Petrušev. 

Osvajanje titule prvaka Evrope za basketaše Srbije posljednja je priprema pred Olimpijske igre. Ujedno, basketaši su i trenutni prvaci svijeta, a publika je sinoć velikim aplauzom pozdravila Strahinju Stojačića. 

Jokić se go do pojasa

Jokić se go do pojasa "krivio" na žurci srpskih sportskih heroja

"I dalje je naš glavni adut prijateljstvo i stvarno smo jedni drugima na prvom mjestu drugari, a poslije toga saigrači. Nadam se da se vidimo ovdje u isto vrijeme naredne godine, poslije Olimpijskih igara", poručio je Stojačić. 

A na balkonu će poslije Olimpijade, nadamo se, biti još veća gužva. Srpski sportisti spremni su za Pariz, gdje kreću u još jedan pohod na žetvu medalja.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)