Trener KK Igokea

Bajić: Pokazalo se da ne zavisimo od jednog igrača

  • Извор: АТВ
  • 15.10.2022. 12:25

Nakon pobjede Igokee nad Borcem iz Čačka u trećem kolu ABA lige, trener domaćih Dragan Bajić rekao je da je njegova ekipa pokazala da ne zavisi od jednog igrača.

Aleksandrovčani su vezali drugi trijumf u regionalnom takmičenju. 

"Rekao sam da neće biti lako jer je Borac atipična ekipa, gdje svi šutiraju za tri poena. Oni su došli ovdje bez pritiska i to se vidjelo. Pokazalo se da mi nismo onakvi kako smo se dogovarali. Tek nakon par minuta napravili smo prvi faul što znači da nismo bili u dobrom kontaktu. Na poluvremenu sam rekao igračima da moramo biti agresivniji. U drugom poluvremenu smo morali i ranije prelomiti meč ali smo dozvolili sebi dosta izgubljenih lopti, iz čega su oni dali dosta poena. Mi njihove izgubljene lopte nismo pretvorili u poene. Ali opet, moramo biti zadovoljni. Imali smo kontrolu skoka, imali smo dosta asistencija što znači da igramo timski", rekao je Bajić. 

Igokea je imala dosta raspoloženih igrača.

”I Reju i svima sam rekao da mogu dati nula poena ali da ekipa može dobiti. Neke odbrane će biti fokusirane na njemu ali će se otvoriti drugim igračima. To su pokazale i ove dvije utakmice, kao i utakmica u Istanbulu. Pokazalo se da ne zavisimo od jednog igrača. Mladi igrači poput Nakića, Kondića, Tanaskovića pružaju odlične partije. Mi dajemo šansu mladim igračima, a oni to na najbolji način vraćaju". 

Dotakao se trener Igokee i gustog rasporeda. 

”Šta da radimo, tako je kako je. Na sreću povrijeđeni i bolesni su se vratili u trenažni proces. Đorđević još nije fit ali je u trenažnom procesu. Talić je povrijeđen ali su ostali zdravi. Velika je stvar što imamo širinu. Nekima je bila smanjena minutaža jer Borac igra sa nižom postavom pa sam se morao prilagođavati tome", zaključio je Bajić.

Igokea će u narednom kolu ABA lige gostovati u Splitu, a prije toga će igrati sa Nimburkom u FIBA Ligi šampiona.