KK Borac

Banjalučani se ne odriču trofeja u ABA 2 ligi

  • Извор: АТВ
  • 15.03.2023. 19:37

Treću godinu zaredom košarkaši Borca igraće na završnom turniru ABA 2 lige.

Banjalučani će u Domžalama pokušati da nadmaše dostignuće iz prošle sezone, kada su stali u polufinalu. 

Trener Zoran Kašćelan zadovoljan urađenim poručuje da njegov tim neće imati pritisak u odlučujućim utakmicama.

“Sad imamo još mjesec dana do finalnog turnira da se što bolje pripremimo i naravno da odigramo i domaće prvenstvo i da pokušamo da kroz treninge i te domaće utakmice u domaćoj ligi se što bolje spremimo za samu završnicu”, poručuje Kašćelan.

Rival u četvrtfinalu je Široki Brijeg, lider bh. lige s kojim Borac ima polovičan skor u dva susreta ove sezone. Do utakmice u Domžalama, još jednom će odmjeriti snage u bh prvensvtu.

“Naravno da ćemo se truditi i mi i oni i svaka ekipa da nešto novo prikažemo u tom zavšnom turniru. Na jednoj utakmici dešavaju se iznenađenja tako da će svaka ekipa biti maksimalno motivisana da tamo zablista i ostavri što bolji rezultat”, kaže Kašćelan.

Vuk Bošković i Dušan Tanasković ne kriju da maštaju o osvajanju trofeja.

“Neki ciljevi su se ispoštovali što su bili na početku sezone ali kako sezona odmiče, ne samo mi nego svi rivali sve nam više ciljevi rastu i nekako ta glad za pobjedom sve je veća“, kaže Vuk Bošković.

“Svima su porasle ambicije. Svako tamo svakog može da dobije, mi maštamo o tom finalu i da osvojimo ABA 2 ligu“, kaže Dušan Tanasković.

Prvi favoriti za osvajanje ABA 2 lige su domaćin završnog turnira Helios i Krka. Rasplet počinje 12. aprila, a finale je 16.

Тагови: