Evroliga

Crvena zvezda gostuje Barseloni

  • Извор: АТВ
  • 17.03.2023. 11:12

Pred košarkašima Crvene zvezde u 20 časova i 30 minuta je gostovanje Barseloni u okviru 29. kola Evrolige.

"Crveno-bijeli" nisu u najboljem trenutku, vezali su nekoliko poraza, pa je atmosfera daleko od idealne. Tim Duška Ivanovića ima samo teoretske šanse za plasman u plej-of, a na ruku im ne ide ni kadrovska situacija. U Barselonu nisu otputovali Branko Lazić i Ognjen Dobrić, dok je Nemanja Nedović pod upitnikom. 

Zvezda je u prvom meču izgubila od Barselone u Beogradu 99:94 poslije velike borbe i dodatnog perioda igre. Taj duel je obilježio Nikola Mirotić, koji je trojkom izborio produžetak za svoj tim, a kasnije se ispostavilo da je gazio aut liniju prije tog šuta.

"Izgubili smo dvije utakmice na dva potpuno različita načina. Normalno je da ti je teško i krivo kada izgubiš dva meča, ali atmosfera je dobra. Bilo koja utakmica Evrolige, naročito protiv ekipe kao što je Barselona, dovoljan je motiv da se utakmica odigra dobro", rekao je trener Duško Ivanović.

Košarkaš Stefan Lazarević ističe da će ovo biti jedno teško gostovanje.

"Idemo u goste ekipi koja je po svemu opet kandidat za fajnal-for. U odličnoj su formi u posljednjih sedam-osam utakmica i to su pokazali. Moraćemo da se potrudimo da damo svoj maksimum, da im pariramo fizički i vidimo gdje nas to vodi. Specifičan je način na koji su se vezali neki porazi. Nije nam lako, ali tu smo da sa stručnim štabom nađemo način da prebrodimo to. Niko nam ne može pomoći, do nas samih. Nadam se da ćemo prebroditi ovaj težak period”, rekao je Lazarević.