Košarka

Darko Talić: Vrijeme je za nove izazove, Igokea uvijek u srcu

  • Извор: АТВ
  • 30.06.2023. 19:55

Nakon skoro 10 godina provedenih u Igokei došlo je vrijeme za nove izazove u karijeri Darka Talića.

Od naredne sezone gledaćemo ga, navjerovatnije, ponovo u ABA ligi, a dok čeka ime novog kluba vrijedno trenira kako bi u što boljoj formi dočekao novu sezonu. 

Prošle nije imao sreće sa povredama, a kako želi povratak u prepoznatljivu formu, dvorana i lopta su mu ovog ljeta na prvom mjestu. 

"Ugovor sa KK Igokea mi je istekao. Bio sam na razgovoru sa trenerom Jovanovićem koji nije bio siguran kakvu minutažu može da mi pruži. Dogovorili smo se da je možda bolje da odem negdje gdje ću imati priliku da igram više i da se vratim u ritam, tako da je ovo vjerovatno i bolja opcija. Povreda, kao i svima, desila se neočekivano. Nisam to planirao. Htio sam da se vratim što prije, ali je kost sporo zarastala i sve se odužilo na šest mjeseci što je na kraju čitava sezona. Međutim, oporavio sam se, trudim se da se što bolje spremim za iduću sezonu i ne gubim vrijeme", izjavio je Talić. 

Ne krije da će ga uvijek posebne emocije vezati za Igokeu. Upravo u ovom klubu stekao je igračko ime i afirmaciju. Dosta toga stalo je u prethodnih nekoliko sezona, a Talić posebno izdvaja onu u kojoj su on i saigrači rušili sve pred sobom. 

"Možda je to sezona prije dvije godine, kada smo igrali završnicu ABA lige i plej-of FIBA Lige šampiona. Bilo je fenomenalno. Međutim, i mimo toga, dosta prijatelja sam stekao, prošlo je dosta trenera i igrača tako da će Igokea uvijek ostati u mom srcu. Želim i da se zahvalim svim ljudima u klubu na svemu što su mi pružili, jer bez njih sigurno ne bih imao ovakvu karijeru. Vidim da prave dobru ekipu i ove godine, stvarno navijam za njih i nadam se da će imati dosta uspjeha", poručio je Talić. 

Talić je neizostavan dio svih uspjeha Igokee u posljednjih nekoliko sezona. U dresu ekipe ukupno je uspio da osvoji devet trofeja. 

Пратите нас и путем Вибера