NBA liga

Denver ne može bez Jokića, poraz Dalasa

  • Извор: Б92
  • 17.11.2022. 11:30

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su od Njujork Niksa, dok su Dalas Maveriksi izgubili od Hjuston Roketsa.

Niksi su na gostovanju pobijedili Denver sa 106:103, i nanijeli timu iz Kolorada prvi poraz na domaćem terenu ove sezone.

Pobjedu Njujorku donio je Džejlen Branson, koji je 10,5 sekundi prije kraja bio precizan sa linije slobodnih bacanja, i tako krunisao seriju 20:7 u finišu utakmice.

Srpski reprezentativac i dvostruki MVP NBA lige Nikola Jokić je ušao u zdravstveno-bezbjednosni protokol i nije nastupio za Nagetse.

Njegov nedostatak se najviše osjetio u posljednjim minutima, kao što je već rečeno, Niksi su tada napravili ključnu prednost i onda poenima Džejlena Bransona došli do osme pobjede u šampionatu.

Najefikasniji u Denveru su bili Bouns Hajland i Džamal Marej sa po 21 poenom, po 13 su imali Zik Nađi i Kentavijus Koldvel Poup, 12 je imao Brus Braun, a 10 Džef Grin.

Dalas Maveriksi su bez Luke Dončića glatko poraženi od Hjuston Roketsa rezultatom 101:92.

Kevin Porter džunior je zabilježio dabl-dabl za goste sa 17 poena i 11 skokova, a upisao je i 8 asistencija, dok je 17 poena dodao Džejlen Grin, Alperen Šengun je postigao 14 uz 7 skokova, Usman Garuba 12 uz 9 skokova i 3 asistencije, a po 10 su imali Erik Gordon, Džabari Smit i Kenjon Martin Džunior.

Srpski košarkaš Boban Marjanović odlukom trenera nije igrao.

Dalas je odmarao najboljeg igrača Luku Dončića, a najbolji učinak je ostvario Tim Hardavej sa 28 poena, dok je dva poena manje postigao Kristijan Vud koji je imao i 8 skokova.


(FOTO: Tanjug/AP) 

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)