АБА 2

Драматичан пораз Борца у посљедњој секунди

  • Извор: Мондо.ба
  • 29.01.2024. 17:11

У првом мечу другог "балона" АБА 2 лиге, Борац у Новом Саду уписао пораз од Златибора, пети ове сезоне у регионалној лиги.

Борац је на други "балон" АБА 2 лиге у Новом Саду отпутовао са скором 3-4, а тим Зорана Кашћелана у првом мечу доживио је пораз од Златибора, и то лаганим полагањем у посљедњој секунди сусрета!

Лидер Друге АБА лиге оправдао је улогу фаворита, али теже него што се очекивало. Након изједначеног првог полувремена, "додао је гас" у трећој четвртини, чинило се да је преломио меч, али је на крају виђена велика драма, у којој су се кошаркаши Златибора боље снашли и дошли до седмог тријумфа у сезони.

Бањалучани су добро парирали фаворизованом Златибору у првом полувремену. У прве двије четвртине виђена је егал игра, а у овом периоду нити једна од екипа није успјела да створи осјетнију предност.

Тотални хаос због ове три ријечи: Евролига послала поруку Ледеју послије дербија

Тотални хаос због ове три ријечи: Евролига послала поруку Ледеју послије дербија

Ипак, средином трећег квартала тим из Чајетине заиграо је много боље. Серијом 4:14 стекао је двоцифрену предност (48:58), а након тајм-аута који је тражио Зоран Кашћелан, Димитрије Николић тројком је одвео Златибор на "плус 13". Водећа екипа друге по јачини регионалне лиге имала је минут и по прије краја треће четвртине и 15 поена предности (51:66), али су Бањалучани серијом 8:0 смањили заостатак пред одлазак на одмор. Посљедњи квартал Златибор је дочекао са седам поена предности, 59:66.

Искористили су "црвено-плави" добар "моментум" с краја треће четвртине, па су почетком четврте пришли на само четири поена минуса (64:68). За четири минута екипа Златибора постигла је само један кош, чиме се отворила шанса Бањалучанима да "истопе" вођство ривала још више. И то се десило. У самом финишу, новом серијом, овај пут 8:0, Бањалучани су изједначили на 76:76 минут прије краја.

Рубио се враћа у Барселону

Рубио се враћа у Барселону

У драматичном финишу Борац је имао шансу за побједу. али је Џерод Вест промашио полагање. Одмах на другој страни, у посљедњој секунди, одбрана Бањалучана "заборавила" је на Јана Ребеца, који је постигао лаке поене и одвео свој тим до тријумфа.

Вук Бошковић бриљирао је са 22 поена, шест скокова и четири асистенције, а двоцифрен учинак забиљежили су и Амсал Делалић (14 поена), Џерод Вест и Санди Грубелић додали су по 11, а Радош Шешлија 10 поена. 

У побједничком тиму Душан Стојичић био је најефикаснији са 15 поена, Виктор Ковачевић и Јуре Шпан убацили су 13, а Димитрије Николић и поменути Ребец, који је донио побједу, по 11 поена.

Сљедећи меч у Новом Саду Борац игра у четвртак против Широког (15.00).

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.