Digao ruke od Šarlota

Džordan odustaje od najvećeg promašaja u karijeri

  • Izvor: mondo
  • 17.03.2023. 08:15

Najbolji košarkaš svih vremena Majkl Džordan odlučio je da 2006. godine investira u Šarlot, a već 2010. godine postao je većinski vlasnik ovog kluba iz Severne Karoline, države u kojoj je s uspjehom studirao i postao njihov heroj. Međutim, Bobketsi ili Hornetsi, kako god više voljeli da ih zovete, nisu napravili naročito veliki pomak i zato je Džordan odlučio da ih proda i da se tako pomjeri iz NBA.

ESPN navodi da je Majkl Džordan u ozbiljnim pregovorima da proda većinski udio ove franšize i to Gejbu Plotkinu, koji ima već manji udio u Šarlotu, odnosno Riku Šnalu koji je manjinski vlasnik Atlante.

Prve informacije govore da prodaja "nije još blizu" pošto bi Džordan želio da ostane na neki način prisuta u Hornetsima i da zadrži manji dio, ali se nada i da će dobro zaraditi. Prethodno je kupio franšizu za 275 miliona dolara i jasno je da je vrijednost u međuvremenu porasla, čak iako su u međuvremenu Hornetsi tek dva puta igrali plej-of, posljednji put 2016. godine. Kroz klub je prošlo pet trenera i nisu imali veliku zvezdu još od Kembe Vokera.

I ove sezone Hornetsi igraju sezonu za zaborav i pretposljednji su na Istoku sa skorom 22-49, samo sa Lamelo Bolom koji bi mogao da bude prvi igrač ekipe, ali ga je povreda spriječila i završio je sezonu.

Tagovi: