ФИБА Лига шампиона

Хапоел славио против Галате у Лакташима, стигле похвале Игокеи за организацију

  • Извор: АТВ
  • 30.11.2023. 23:03

Кошаркаши Хапоела из Јерусалима савладали су Галатасарај резултатом 85:70 у утакмици четвртог кола ФИБА Лиге шампиона која је одиграна у Лакташима.

Ово је други меч клубова из Израела и Турске који је у претходна два дана одигран у овој дворани, а као и синоћ и вечерас је све протекло на највишем нивоу. У тријумфу Хапоела најефикаснији су били Кадин Керингтон и Ливај Рендолф са по 17 поена, док је Галату предводио Исмет Акпинар са 18. 

Тренер побједничког тима Александар Џикић захвалио се Игокеи на организацији, али и изнио импресије о самом мечу. 

"Моје импресије су да је празна дворана и сви су чули шта сам све говорио играчима. Ми смо у много специфичној ситуацији. Два мјесеца смо по хотелима и разним дворанама. Много је тешко. Хвала екипи Галатасараја што је пристала да игра као домаћин у Лакташима. Ситуација као на филму. Хвала Бањалуци и Лакташима што су хтјели да се баве тиме, пошто други нису. Хвала Игокеи што је организационо одрадила све како треба. Хвала момцима који нас чувају, свака им част. Врхунски су професионалци. Што се тиче саме утакмице, можда смо играли са нешто више енергије него они, али све је то мање важно када играмо утакмице без публике", рекао је Џикић. 

Са 13 постигнутих поена важну улогу у тријумфу Хапоела одиграо је Брајнтон Лемар. Каже да га радује што су он и саиграчи остварили важан тријумф у трећем по јачини европском такмичењу и на тај начин дошли на диобу прве позиције у групи Г.  

"Мислим да је ово била веома важна утакмица за нас. Играли смо поново ван наше куће у Израелу. Жељели смо да остваримо ову побједу за наше навијаче, подржавамо их. Сјајан је осјећај побиједити у гостима. Организација је овдје била сјајна. Све је било супер. Желимо да се концентришемо на кошарку и то нам је једини циљ", поручио је Лемар. 

У Галати нису били задовољни након утакмице, али тренер Звездан Митровић подсјетио је и да тим није био комплетан, као и да су поједини играчи рано ушли у проблем са фауловима. 

"Били смо доста хендикепирани неиграњем нашег првог центра и наш други центар је у самом почетку утакмице добио три фаула. Они су у другој четвртини дошли до кључне предности, а ми уз све недостатке нисмо успјели да их стигнемо", рекао је Митровић.

Црногорски стратег се такође захвалио на гостопримству. 

"Захваљујем се на гостопримству. Нажалост морали смо да играмо пред празном двораном, ужасна је то атмосфера. Генерално, ово је био и хендикеп за нас јер нисмо могли ову домаћу утакмицу да играмо у Турској. Што се тиче организације, велико поштовање свима. Љетос смо играли турнир поводом 50. година постојања КК Игокеа против истих екипа. Велика захвалност за све, други пут сам овдје гост и са најљепшим емоцијама идем кући", рекао је Митровић.

Да је организационо све протекло у најбољем реду поручују и челни људи двије екипе. Спортски директор Хапоела Џонатан Алон имао је само ријечи хвале за организацију. 

"Ово је невјероватно за нас. Били смо овдје љетос, тако да нам је познато мјесто. Гостопримство, сви људи и предсједник се брину о нама на невјероватан начин. Не можемо довољно да се захвалимо за све и сигурно ћемо се тога сјећати. Надам се да ћемо узвратити гостопримство у Јерусалиму када се ствари врате у нормалу",  рекао је Џонатан Алон.

Иако нису били задовољни резултатом и игром екипе челници Галатасараја из Лакташа и Републике Српске носе само позитивне утиске кући. Генерални менаџер клуба Тургај Зејтингоз каже да је екипа имала најбоље услове на располагању. 

"Желим да се захвалим Игокеи на организацији, посебно спортском директору клуба Вуку Радивојевићу и породици Додик. Показали су велико поштовање и урадили све за нас. Срећни смо што смо овдје и што смо имали прилику да будемо домаћини овдје. Нисмо задовољни резултатом, али живот иде даље, морамо да промијенимо нешто као тим. Још једном хвала свима на организацији. Осјећамо се као да смо на домаћем терену. Надам се да ћемо бити бољи у наредним утакмицама", поручио је Зејтингоз.

Пратите нас и путем Вибера