FIBA Liga šampiona

Igokea iz drugog šešira napada TOP 16

  • Извор: АТВ
  • 22.12.2022. 12:02

Završena je grupna faza takmičenja u FIBA Ligi šampiona, a košarkaši Igokee plasman u TOP 16 tražiće kroz baraž u kojem će igrati protiv Hapoel Holona.

Plasman u TOP 16 fazu, kao prvoplasirane ekipe iz osam grupa, izborili su: Strazbur, Bon, Galatasaraj, Bilbao, Jerusalim, Manresa, Unikaha i Tenerife.

Ekipe na kotama dva i tri su izborile plasman u plej-in fazu takmičenja. Ekipe će biti podijeljene u dva šešira, prvi i drugi, a zatim će uslijediti baraž mečevi. Ekipe koje stignu do dvije pobjede, nastaviće takmičenje u TOP 16 fazi, u kojoj će ponovo biti formirane četiri grupe sa po četiri tima.

U prvom šeširu su Mursija, AEK, Hapoel Holon, Behčašehir, Ludvisburg, Benfika, Dižon, Ritas. U drugom šeširu su Tofaš, Karšijaka, Ostende, Igokea, Darušafaka, Limož, PAOK, Peristeri. Evropska priča je završena za Bnei Hercliju, Sasari, VEF Rigu, Nimburk, Legiju, Ređinu, Sombadelj i Baken koji je podsjećanja radi spriječio FMP Železnik da stigne do grupne faze FIBA Lige šampiona.

Igokea je u posljednjem meču poražena na svom parketu od Behčašehira sa 77:72, pa je ostala bez drugog mjesta u grupi, ostala je bez prednosti domaćeg parketa u nokaut fazi koja slijedi. Prevagu na tasu tima iz Turske, doneli su Butsiele i Smit sa po 14, odnosno Burgaj sa 13 poena. Kod Igokee, raspoloženi za igru u napadu, bili su Rej sa 15, Kraford sa 13 i Marić sa 12 poena.

Igokea sada čeka ime rivala u plej-in fazi, a jedino je sigurno da ne može da igra protiv Behčašehira sa kojim je bila u grupi. Na osnovu sastava prvog šešira, jasno je da izabranike Dragana Bajića očekuje jako težak posao na putu ka TOP 16 fazi, ali isto tako, Igokea je pokazala da može da igra na izuzetno visokom niovu, tako da plasman u treću rundu takmičenja, nije nedostižan.

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија