Srpski košarkaš

Jokić dobio novi Majkl Džordan trofej

  • Извор: Новости.рс
  • 15.12.2022. 22:16

Nikola Jokić je po drugi put dobio "MVP trofej" za svoje nastupe u NBA ligi u sezoni 2021/2022, jer je sama nagrada promijenjena, ali onda se desilo nešto što američka javnost i nije baš očekivala.

Kao što su vam "Novosti" već javile, nagrada tog imena, "MVP trofej" više ne postoji.

NBA liga ju je zamijenila novom, koja će takođe biti dodjeljivana "najkorisnijem igraču", ali će se od sada zvati - "Majkl Džordan trofej".

I, srpski as je već ušao u istoriju jer je umjesto prethodnog, "klasičnog" MVP trofeja, dobio baš ovaj novi, kao "zamjenu za minuli". Uručen mu je poslije fantastične partije koju je Nikola Jokić imao protiv Vašingtona, njegove najbolje u aktuelnom šampionatu.

Već tokom samog uručenja nagrade, a u svlačionici se za to pobrinuo trener Denvera, Majkl Meloun, vidjelo se da Jokić nije baš nešto naročito oduševljen jer je, kao i oduvijek, smatrao da je košarka, prije svega, kolektivna igra, a ne individualna. Ali, taj stav je potvrdio i "na djelu":

Jokić je bio toliko zainteresovan za novu MVP nagradu, namanjenu najboljem igraču NBA lige, da je, kako javlja novinar portala "DNVR", Harison Vind, srpski centar - umalo zaboravio taj trofej u hali.

On je pred novinarima, tek poslije njihovog insistiranja da kaže nešto o ovoj nagradi, rekao "Pa, kul je", ali glasine da je novi trofej zaista na kraju ostao u dvorani nisu tačne:

Žena Nikole Jokića, Natalija, objavila je na Instagramu fotografiju na kojoj se vidi da je njen suprug doneo "pehar Majkl DŽordan" kući.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)