ATV

Студент Игокеа

Јовичић као Јокић, Ачимовић МВП

 • Извор: АТВ
 • 19.11.2023. 19:45

Два кола узастопно у Првој лиги Републике Српске обиљежили су млади кошаркаши Студент Игокее. Посебно импресивни били су Лука Јовичић и Андреј Ачимовић у тријумфу против Олимпа.

Иако су бројке сјајне, ови младићи се не замарају статистиком. Лука, је остварио трипл дабл, признаје, да је тек након утакмице сазнао шта је постигао.

"Послије ми је тренер рекао. Био је лијеп осјећај, осјећаш се као Јокић и стварно је лијепо. Овај трипл дабл ми је доста подигао самопуздање и много ми је лакше да играм. То је све постигнуто уз саиграче и тренере, све је много лакше и за сада сам задовољан,“ каже Јовичић.

Андреј је у два наврата био МВП кола. Против Олимпа је за само 24 минута забиљежио 28 поена и десет скокова. Да његово издање буде импресивније из 13 покушаја ниједном није промашио за два поена.

"Мени не представља успјех, јер представља успјех екипе. Ми смо остварили побједу, не дотиче ме то. Радна је атмосфера, добра, тренирамо два пута дневно. Створили смо добру хемију у екипи, тако да сам задовољан,“ истиче Ачимовић.

Поред наступа у Првој лиги, гдје ови млади момци, скупљају драгоцјено искуство, наредне седмице очекује их и турнир јуниорске АБА лиге.

"Очекује нас јак турнир, Аба лига јуниорски турнир. У сриједу дочекује екипу Задра,а четвртак екипу Крке. Екипа Задра је добра екипа, играли смо са њима прошле године. Екипу Крке не познајемо, виђећемо их у сриједу на утакмици. Надамо се да ћемо побиједити обје утакмице и пласирати се на фајнал фор јуниорксе Аба лиге који ће се одрћати у Дубаију,“ истиче Огњен Станковић.

Јуниорски турнири Аба лиге на програму су од 21. до 23.новембра. Игокеа је смјештена у групу Ц и биће домаћин у Лакташима Крки и Задру.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

  Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

 • 11:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:15 Емисија: Аграр (Р)

  Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.