A grupa

Juniori Igokee u borbi za trofej FIBA Lige šampiona

  • Извор: Агенције
  • 10.04.2023. 12:48

Juniori Igokee boriće se u Bursi za trofej FIBA Lige šampiona.

FIBA Liga šampiona prvi pput dobiće i šampiona u Juniorskoj konkurenciji. Za trofej će se boriti i mladi košarkaši Igokee, a njihove starije kolege tri sezone u nizu su učesnici ovog takmičenja.

Na prvom turniru nastupiće deset timova iz osam država podijeljenih u dvije grupe. Po dvije najboljeplasirane ekipe iz svake grupe će u polufinale.

“Ovo je sjajna stvar. Čast je biti uključen u prvo izdanje Youth BCL-a budući da smo već igrali u BCL-u zadnje tri godine sa prvom ekipom. Mislim da će ovo biti proslava omladinske košarke. Ovo je jako važno za mlade igrače ali i za klubove u razvoju svojih igrača. Želimo doći i takmičiti se i vidjeti kako su druge ekipe jer ih ne poznajemo. Nadam se da ćemo samo dati sve od sebe i igrači su opušteni jer znam da mogu učiniti stvari“, rekao je direktor Igokee Vuk Radivojević.

Igokea je u grupi A, zajedno sa Nimburkom, Hapoelom Jerusalim, Ostendeom i Mursijom, dok grupu B čine Ritas Viljnus, Ludvigzburg, Tofaš, Bnei Herclija i Tenerife.

Tim Slobodana Kecmana će prvog dana takmičenja (11. april) odigrati dva meča u grupnoj fazi, a rivali su Ostende (11.15) i Mursija (20.15).

Drugog i trećeg dana će odigrati po jedan meč. Prvo će im u srijedu (12. april) protivnik biti Nimburk (15.45 časova), dok će sa Hapoelom Jerusalim snage u četvrtak (13. april) odmjeriti sa početkom u 11.15 časova.

Polufinalni mečevi igraju se 14. aprila, dok je finale dan kasnije.

(Kosarka24.ba)

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм