Sve pršti od rada

Juniori KK Igokea bruse formu za nastup na turniru FIBA Lige šampiona

  • Извор: АТВ
  • 31.03.2023. 19:45

Na treningu juniora Igokee sve pršti od rada i pozitivne energije pred učešće na premijernom izdanju FIBA Lige šampiona. Puni elana izabranici Slobodana Kecmana spremaju se za utakmice protiv snažnih evropskih timova, a šef struke ekipe iz Aleksandrovca poručuje da je učešće na jednom ovakvom takmičenju od velikog značaja za klub.

"Samo učešće nam jako puno znači, FIBA je organizovala ovo premijerno ove godine. Mi smo jako počastvovani što smo dobili poziv, sigurno će značiti i klubu i nama da se pojavimo na jednoj takvoj smoti pored eminentnih ekipa učesnika", rekao je Kecman. 

Na turniru koji će od 11. do 15. aprila biti odigran u Bursi Igokea je smještena u grupu A, zajedno sa Nimburkom, Hapoelom iz Jerusalima, Ostendeom i Mursijom. Uveliko se prikupljaju i informacije o predstojećim rivalima. 

"Nedavno je bio žrijeb, uspjeli smo da dođemo do nekih informacija o ekipama protiv kojih igramo definitivno ćemo se u narednom periodu posvetiti skautingu i pripremi za te utakmice", poručio je Kecman. 

Da je raspoloženje u ekipi sjajno i da pripreme teku kako treba potvrđuju i igrači. Sergej Jovanović i Dušan Makitan jedva čekaju početak turnira. 

"Pripremamo se svaki dan, očekujemo da se pokažemo što bolje i da se prestavimo u najboljem svjetlu", kaže Sergej Jovanović. 

"Pripremamo se već par sedmica u toku je priprema za Ligu šampiona, trenutno naš cilj je da pokažemo se u što boljem svjetlu, to je prvi turnir ove godine na većem nivou, poslije njega imamo i ABA ligu ali to nam je prvi cilj", rekao je Jovanović. 

Raspored takmičenja je veoma zgusnust, a prve utakmice  juniore Igokee očekuju 11. aprila, protiv Ostendea i Mursije. Samo pet dana nakon turnira u Turskoj slijedi i završni turnir juniorske ABA lige, kojem su ujedno i domaćini.

Тагови: